Aprovada la moció contra la pobresa energètica impulsada pel Comú amb el suport de tots els grups

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

Entre tots i totes hem aconseguit que la moció que vam impulsar per a que la ciutadania de Lleida pugui conèixer els seus drets en matèria de pobresa energètica tiri endavant, fusionada amb la moció del PSC i amb el suport de totes les formacions. Agraïm a tots els grups la bona predisposició per implementar a la nostra ciutat mesures per abordar amb màxima eficiència i celeritat el problema de la pobresa energètica. Des d’avui vetllarem perquè es compleixin els 19 acords que recull la moció definitiva, després de sumar-hi propostes del PSC. Entre els acords, hi ha crear més punts d’atenció i més dotació de personal perquè tots els ciutadans coneguin els drets que tenen quan s’enfronten a talls de llum, aigua i gas i la difusió abans d’un mes d’un fulletó informatiu a totes les llars de la ciutat perquè tots els ciutadans tinguin coneixement del que la llei diu.
img_5451

Sobre la gestió del servei d’acolliment a les persones en situació de sense llar, el regidor del Comú Sergi Talamonte ha defensat una millor atenció cap a l’exclusió social “Hem de reconèixer els conflictes que genera l’acumulació d’equipaments en un mateix barri. Potser fer un gran centre al Casc Antic no és la solució, i cal buscar alternatives per descentralitzar l’atenció a persones empobrides”.

Parlant d’educació pública, hem valorat que mentre Paeria i Generalitat exhibeixen deixadesa, l’escola de Pinyana segueix en barracons i hem donat suport a que d’una vegada es faci la cessió d’ús de la finca municipal on s’ubicarà el nou centre, que s’ha aprovat per unanimitat. El regidor Fèlix Larrosa diu que el retard en cedir els terrenys per a l’escola de Pinyana era necessari per fer les coses bé.
Hem preguntat si la despesa de més de 8000€ en una torronada no es podria dedicar a finalitats socials més peremptòries i el sr. Ros ens ha respost que ell defensa aquesta festa.

Ens abstenim en fixar data per al Ple Paeria el 23 desembre perquè això suposarà aprovar el pressupost definitiu quan encara estarem en període de reclamacions.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest