El Comú proposa revisar els noms de carrers, retirar els que lloen franquistes i corregir l’actual desequilibri de gènere

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

El Comú de Lleida demana la retirada dels noms dels carrers de Lleida dedicats a personalitats franquistes de la ciutat. Entenem que l’ajuntament ha de procedir a aquesta revisió en compliment de la Llei de Memòria Històrica i de la Moció del Parlament de Catalunya sobre la presència de nomenclatura franquista a l’espai públic, i per evitar que amb els noms dels carrers de Lleida es lloïn persones i fets que no representen els valors que creiem que Lleida ha de representar.
Davant la proposta de l’equip de govern que la decisió se sotmeti a consulta dels veïns i veïnes que viuen en els carrers afectats, des del Comú considerem innecessari consultar a la ciutadania sobre el compliment de la Llei de Memòria Històrica i la retirada dels reconeixements a les personalitats del franquisme. Però, en tot cas, si s’hagués de fer una consulta, pensem que hauria de ser a tota la ciutadania, ja que es tracta d’un assumpte de ciutat que afecta a tot el veïnatge, no només als qui viuen als carrers afectats. Entenem, però, que el propi equip de govern o el Ple municipal són els que han d’assumir aquesta decisió de retirar els vestigis del franquisme del nostre nomenclàtor.
A més de sumar-nos a la petició de retirada dels carrers, des del Comú proposarem al Ple que s’assigni una partida pressupostària a cobrir les despeses que el canvi del nomenclàtor pugui suposar als veïns i veïnes dels carrers concernits. I instem l’ajuntament a prosseguir amb la revisió dels noms dels carrers de Lleida per corregir l’actual desequilibri de gènere (només 46 dels 441 carrers amb nom de persones, estan dedicats a dones) i per detectar i substituir altres noms que honorin figures o fets associats a la vulneració dels drets humans al llarg de la història.

Foto de Cristina Catarecha

Foto de Cristina Catarecha

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest