Els números de l’IBI

Posted on Posted in Notícies.

paeriaIBI
Sr. director,
Fa uns dies tots els mitjans es feien ressò de l’estudi de l’agència tributària de Madrid que col·locava Lleida com la capital de província amb l’IBI més car d’Espanya. Les crítiques es van disparar i també nosaltres ens vam apuntar al carro al nostre web. Avui escrivim per clarificar les coses. El que reflectia l’estudi realment era quins municipis havien patit un increment més alt en relació a l’any 1990, i no qui pagava més en l’actualitat, i en aquest sentit la regidora Mínguez té raó quan afirma que l’acusació que es fa no és certa.
ajuntamentEconomiaEl problema és que als números se’ls pot fer parlar de molts maneres, com ens ha demostrat l’estudi de Madrid, i els que ens presenta la nostra regidora tampoc no són un exemple de transparència. La regidora ens diu que en el marc de les ciutats catalanes de més de 20000 habitants Lleida ocupa el lloc 21. És cert. Però què passa si ens atansem més a la realitat de la nostra ciutat i fem la comparació amb les ciutats de més de 100.000 habitants més Girona, que li’n falten pocs i és capital de província? Ara resulta que Lleida té el 3r rebut de l’IBI més car, només superada per Sabadell i Barcelona. I si el posem en relació a la renda que tenen els habitants tornem a ser els tercers més cars. I si el relacionen amb el PIB per habitant som els quarts que més paguem entre onze. De manera que no només paguem molt, sinó que paguem molt en relació a la nostra riquesa.
No està bé aprofitar les dades per confondre la gent. Des de l’esforç que hem posat en marxa per construir un nou govern per a la nostra ciutat, reivindiquem, exigim, ens autoexigim, més transparència, menys manipulació, menys partidisme, més autocrítica. L’estudi de l’agència tributària de Madrid no deia el que molts vam creure que hi deia. Però si us plau, no intentin des de la Paeria desmuntar aquella presentació partidista practicant una nova presa de pèl.
comúdelleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest