Ros diu que no renegocien amb la UTE de radars i no ret comptes de les multes imposades ni de les inversions

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El Comú ha preguntat sobre radars perquè entenem que la gent mereix més transparència. Li hem demanat: ens pot confirmar que l’ajuntament ha renegociat o està renegociant el contracte amb UTE Mobilitat Lleida o amb qualsevol del seus integrants? Ros assegura que no estan renegociant amb la UTE i està convençut que tenen raó en el contenciós amb Arnó-Sice. Li demanem si complirà el compromís que va adquirir al ple de retre comptes de les multes imposades i les inversions fetes per la UTE, i no s’hi compromet, faltant, doncs, al compromís que va contreure durant el ple de l’estat de la ciutat 2014. Ros, s’ha mostrat convençut que el contenciós “no costarà ni un euro als lleidatans” i assegura que la reducció de sinistres demostra que la seua “és bona política”. Nosaltres celebrem que es redueixin accidents, però seguim lamentant la pèssima gestió que pot costar, per ara, 1 milió d’euros a la ciutadania.
Ple Paeria 7 octubre 2016 6
Tombat el compte general
Només Cs ha avalat el compte general de l’ajuntament. El Comú i la resta hi hem votat en contra, en el nostre cas perquè vam demanar que es complís la llei i que es fes un ple extraordinari que no s’ha fet i perquè s’ha de complir el període mitjà de pagament als proveïdors que és ara de 70 dies (la llei diu 30) fet que afecta el funcionament de les empreses. De res li ha servit a l’alcalde intentar guanyar el suport d’alguns partits per al compte general in extremis, motiu pel qual el Ple ha començat amb un quart d’hora de retard.
Ple Paeria 7 octubre 2016 4
La moció de Comú, ERC, Crida, CIU i PP, pel seguiment i execució de les mocions aprovades al Ple ha estat aprovada amb abstenció PSC, i vot en contra de Cs en 2 punts.
Hem donat suport a les dos mocions d’entitats, que han prosperat per unanimitat: la de les protectores perquè la “gossera” tingui un projecte de voluntariat i la que dóna suport a la reforma horària.
Pel que fa a les altres mocions dels grups municipals, el vot del PSC, que només s’ha abstingut en el punt 1, ha permès l’aprovació de la moció del PP de rebuig a la Resolució 263/XI del Parlament de Catalunya.
La Moció d’ERC de suport a proposició de llei per a la reparació jurídica de les víctimes del franquisme ha prosperat malgrat que PP no hi ha donat suport i Cs s’ha abstingut en el segon punt. Com ha recordat Carlos González “Existeix una llei de memòria històrica, impulsada per un govern socialista, que a Lleida no s’està complint”.
També ha prosperat la moció de la Crida de mesures contra agressions sexistes i lgtbifòbiques, exposada en Ple per Dones de Lleida, i per unanimitat la moció de CIU per millorar l’AVE Lleida-BCN i les seues tarifes.
Altres expedients
El Comú s’ha abstingut en el nomenament del nou director d’arts escèniques de la ciutat a dit. Exigim transparència, confiem en les capacitats del sr. Llorenç Corbella, però el procés ha estat nefast, deixant desert un concurs que segurament va tenir insuficient publicitat i optant per un nomenament a dit, sense tornar a fer concurs.
“No ens podem gastar gairebé 1 milió d’euros en contenidors i implantar de facto el model de recollida per illes sense ni tan sols haver començat el debat necessari sobre el porta a porta” ha explicat el Sergi Talamonte per argumentar per que hem estat l’únic grup que ha votat en contra a la modificació de l’ordenança de neteja i gestió de residus, aprovada amb vots a favor d’ERC i Cs.

I, finalment, una curiositat de la qual segur que traureu moltes conclusions. L’equip de govern tenia l’obligació de publicar ajuts IBI perquè la gent els conegui. Ho vam preguntar al darrer ple (juliol) i ens acaben de reconèixer que no ho van fer fins ahir. La deixadesa porta a que només el 25% dels possibles beneficiaris hagin presentat la subvenció per al retorn de part de l’IBI. Per què?
Ple Paeria 7 octubre 2016 1
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest