què és el comú de Lleida

El comúdelleida està format per un grup de persones que volem impulsar una candidatura ciutadana que es presenti a les eleccions municipals de la ciutat de Lleida l’any 2015.

assemblea_2

La realitat ja no admet més esperes. El sistema polític necessita una regeneració urgent i ha arribat l’hora que la ciutadania recuperem el poder de canviar les nostres vides i els nostres projectes col·lectius. La majoria de partits polítics tradicionals es mostren esclaus de les seves inèrcies i de les seves servituds, i manifesten, dia rere dia, la seva incapacitat, fins i tot la seva falta de voluntat, per fer front a les necessitats més urgents de les persones.

Encara confies que els polítics per si sols canviïn les formes de governar?

En els temps que vivim, més que mai, cal atrevir-se a reorientar la inversió i la despesa, a prescindir d’allò que sigui superflu i prescindible, i a invertir diners, energies i entusiasmes en allò que és realment prioritari. Cal recuperar, avui més que mai, la dimensió social de la política. És necessari tenir un projecte de societat viable, sostenible i alhora engrescador. Necessitem que la direcció dels afers públics sigui realment un acte de coresponsabilitat, de compromís personal i col·lectiu amb la nostra vida en comú.

Assemblea Comú celebrada aquest diumenge 1 a l'Ateneu

Lleida es mereix un govern que gestioni els recursos que té en funció del bé comú, en benefici de les persones que viuen a la ciutat i no segons els interessos d’unes poques empreses o d’alguns grups afins al poder, ni en funció de disputes entre les diverses àrees municipals. Ens mereixem transparència real en els comptes i també en la forma de procedir; i uns criteris que prioritzin les polítiques socials. Ens mereixem eines de participació que ens donin el poder de decisió i un equip de govern que estigui disposat a escoltar i actuar en funció de la voluntat de la ciutadania i que respecti i fomenti les sinergies particulars de la ciutat a tots els nivells.

Et presentem un grup de ciutadans i ciutadanes amb ganes de passar de la indignació a l’acció, començant pel nostre àmbit més proper, la nostra ciutat.

Entenem que la política és l’eina per dibuixar la realitat comuna que volem. La política de proximitat, a l’Ajuntament de la nostra ciutat, a la Paeria, és el pas més immediat per evidenciar que, en tots els àmbits, podem governar-nos d’una altra manera. D’una manera millor. Creant un govern de la ciutadania i per a la ciutadania.

Podem governar-nos d’una altra manera. D’una manera millor. Creant un govern de la ciutadania i per a la ciutadania.

Estem convençuts que en aquest recorregut cal anar units amb totes aquelles persones que ja estan (estem) treballant per aquest canvi, individualment, a través de col·lectius o des de sigles polítiques, sindicals, socials, culturals, solidàries… Hem de sumar esforços. Només minimitzant el que ens diferencia i posant damunt la taula la lluita que compartim aconseguirem l’objectiu que perseguim: l’empoderament de la ciutadania.

Vols contribuir a canviar les coses?

Som conscients que cal emprendre un camí de canvi i que cal esforç i compromís per a fer-nos responsables del nostre propi futur. I creiem que aquest és un pas imprescindible per començar a construir la societat que volem per a nosaltres i per als nostres fills i filles.

El camí és nostre, no podem continuar esperant. Ningú més no el traçarà per nosaltres.

Ja som 2030, t’apuntes?

Suma i som-hi

Els primers documents que vam crear i que ens defineixen:
Consens de minims
Manifest

Enriqueix el nostre debat

Aporta el teu granet amb la teva proposta


Tweet about this on Twitter5Share on Facebook94Share on Google+0Email this to someone
Ja som
2030 anem a pels 3.000, t'apuntes?

Subscriu-te al nostre butlletí
twitter