què és el comú de Lleida

El comúdelleida està format per un grup de persones que volem impulsar una candidatura ciutadana que es presenti a les eleccions municipals de la ciutat de Lleida l’any 2015.

La realitat ja no admet més esperes. El sistema polític necessita una regeneració urgent i ha arribat l’hora que la ciutadania recuperem el poder de canviar les nostres vides i els nostres projectes col·lectius. La majoria de partits polítics tradicionals es mostren esclaus de les seves inèrcies i de les seves servituds, i manifesten, dia rere dia, la seva incapacitat, fins i tot la seva falta de voluntat, per fer front a les necessitats més urgents de les persones.

Encara confies que els polítics per si sols canviïn les formes de governar?

En els temps que vivim, més que mai, cal atrevir-se a reorientar la inversió i la despesa, a prescindir d’allò que sigui superflu i prescindible, i a invertir diners, energies i entusiasmes en allò que és realment prioritari. Cal recuperar, avui més que mai, la dimensió social de la política. És necessari tenir un projecte de societat viable, sostenible i alhora engrescador. Necessitem que la direcció dels afers públics sigui realment un acte de coresponsabilitat, de compromís personal i col·lectiu amb la nostra vida en comú.

Lleida es mereix un govern que gestioni els recursos que té en funció del bé comú, en benefici de les persones que viuen a la ciutat i no segons els interessos d’unes poques empreses o d’alguns grups afins al poder, ni en funció de disputes entre les diverses àrees municipals. Ens mereixem transparència real en els comptes i també en la forma de procedir; i uns criteris que prioritzin les polítiques socials. Ens mereixem eines de participació que ens donin el poder de decisió i un equip de govern que estigui disposat a escoltar i actuar en funció de la voluntat de la ciutadania i que respecti i fomenti les sinergies particulars de la ciutat a tots els nivells.

Et presentem un grup de ciutadans i ciutadanes amb ganes de passar de la indignació a l’acció, començant pel nostre àmbit més proper, la nostra ciutat.

Entenem que la política és l’eina per dibuixar la realitat comuna que volem. La política de proximitat, a l’Ajuntament de la nostra ciutat, a la Paeria, és el pas més immediat per evidenciar que, en tots els àmbits, podem governar-nos d’una altra manera. D’una manera millor. Creant un govern de la ciutadania i per a la ciutadania.

Podem governar-nos d’una altra manera. D’una manera millor. Creant un govern de la ciutadania i per a la ciutadania.

Estem convençuts que en aquest recorregut cal anar units amb totes aquelles persones que ja estan (estem) treballant per aquest canvi, individualment, a través de col·lectius o des de sigles polítiques, sindicals, socials, culturals, solidàries… Hem de sumar esforços. Només minimitzant el que ens diferencia i posant damunt la taula la lluita que compartim aconseguirem l’objectiu que perseguim: l’empoderament de la ciutadania.

Vols contribuir a canviar les coses?

Som conscients que cal emprendre un camí de canvi i que cal esforç i compromís per a fer-nos responsables del nostre propi futur. I creiem que aquest és un pas imprescindible per començar a construir la societat que volem per a nosaltres i per als nostres fills i filles.

El camí és nostre, no podem continuar esperant. Ningú més no el traçarà per nosaltres.
T’hi esperem.


Enriqueix el nostre debat

Aporta el teu granet amb la teva proposta


Tweet about this on Twitter5Share on Facebook94Share on Google+0Email this to someone

Subscriu-te al nostre butlletí
twitter