10 preguntes sobre La Caixa que Ros no respon

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

1. No és cert que, com consta als informes corporatius de la Caixa, vostè i la seua família van gaudir de 708.000 euros de crèdit, targetes, límit de descobert i avals entre els anys 2006 i 2011?
informes anuals junts 1

Font: Web de La Caixa

2. No és cert que, com vostè va acceptar al Ple de la Paeria de novembre de 2014, va percebre entre el 2004 i el 2012 un total de 121.772,18 euros nets (uns 173.000 euros en brut) i es va beneficiar de 34.000 euros en concepte de primes d’assegurança, sumant un total brut de 207.000 euros en el període esmentat?
Resposta Ros sobre ingressos La Caixa

Font: web de la Paeria

3. No creu que hi ha un conflicte d’interessos evident quan vostè, formant part de la Comissió de Control de la Caixa, cobrant 207.000 euros i gaudint de més de 700.000 euros de crèdit, vota al Ple de la Paeria a favor de contractar crèdits amb La Caixa, com el de 61 milions d’euros per a l’EMU que va aprovar al desembre de 2010?
Ple Paeria aprova credit 61 milions EMU

Font: web de la Paeria

4. Per què va ometre ingressos per valor de 173.000 euros de La Caixa en la seua declaració d’activitats pel mandat 2011-2015, un instrument que hauria de servir per fomentar la transparència?
Declaració activitats Ros 2011-2015

Font: web de la Paeria

5. És cert, com figura al resum declaracions de béns patrimonials de la Paeria que l’any 2007 va adquirir 5211 accions (per valor aleshores de més de 26.000 euros) de CaixaBank, quan era membre de la Comissió de Control?
Resum declaracions bens patrimonials

Font: web de la Paeria

6. Si participava al Consell de La Caixa i a la Comissió de Control d’aquesta entitat com a part de les funcions de batlle de la ciutat, i ja té un sou d’alcalde de 5.006,63 euros mensuals, per què cobrava de La Caixa?
7. No creu que, com van fer alguns membres del Consell, hauria d’haver renunciat a aquests diners de La Caixa i/o destinar-los a la Paeria o a qualsevol causa social?
8. Per quin motiu un conveni que mou més de 141 milions d’euros cada any no ha passat pel ple de la Paeria?
9. No és cert que l’absència de concurs públic en un servei on hi ha contraprestacions tan importants, atempta contra principis com els d’igualtat, no-discriminació, proporcionalitat, objectivitat i transparència en no donar opcions a que altres bancs presentin les seues propostes, alhora que comporta una càrrega afegida als maltrets comptes de l’ajuntament, ja que barra el pas a qualsevol opció de millorar les condicions que estableix La Caixa?
10. No es veritat que la Paeria no ha incoat expedient a cap banc en els 10 mesos que ha estat en vigor aquesta l’ordenança municipal sobre pisos buits?

un alcalde que vetlli pels interessos dels ciutadans ha de donar resposta urgent a totes aquestes qüestions

Entenem que un alcalde que vetlli pels interessos dels ciutadans ha de donar resposta urgent a totes aquestes qüestions. La denúncia del comúdelleida se sustenta no pas en cap hipòtesi sinó en tot un seguit de documents públics que hem adjuntat.
Considerem que preguntar, i per part dels responsables polítics donar resposta, a qüestions que afecten de manera important la vida dels ciutadans de Lleida hauria de formar part del funcionament democràtic de qualsevol institució.
En aquest sentit, ens sembla irrespectuós que no es respongui les preguntes que, des d’aquest dimarts, són al carrer. I ens sembla que l’alcalde fuig d’estudi quan parla d’atacs personals, ja que el que fem és qüestionar polítiques fetes d’esquena a la ciutadania, i no pas atacar a ningú.
No ens quedem, com alguns volen fer creure, en la crítica i prou, sinó que plantegem alternatives recollides en el programa del Comú, que està en elaboració i que cerca un model de ciutat basat en la transparència, la participació i el bé comú.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest