11 candidats a encapçalar l’agrupació d’electors en el primer dia del procés de primàries del Comú

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , .

Avui ha arrencat el procés de primàries del Comú de Lleida amb l’obertura del període dedicat a la presentació de candidats i candidates. Onze persones ja han fet arribar la seua voluntat de formar part de l’agrupació d’electors que es presentarà als comicis del mes de maig. El Comú ha donat forma a unes primàries obertes a dos voltes per fer el procés el màxim de transparent i participatiu. D’acord amb l’objectiu inicial del ComúdeLleida, convidem especialment als grups socials i polítics compromesos amb el canvi a Lleida i amb els quals hem vingut debatent i treballant durant aquests mesos, a que presentin candidats i candidates a formar part de l’agrupació d’electors.
Com funcionen les primàries
La participació en la llista electoral de la nostra agrupació d’electors està oberta a totes les persones de la ciutat que comparteixin el principis del Comú de Lleida. Per fer el procés d’elecció de candidats transparent, eficient i il·lusionant l’assemblea ha aprovat un procediment de primàries que es regula amb aquest reglament.

Assemblea Comú del 15 de març

Assemblea Comú del 15 de març


Qui es pot presentar?
Qualsevol persona amb dret a vot a les eleccions municipals de Lleida, que comparteixi el Codi ètic, el marc organitzatiu i el marc programàtic del Comú de Lleida, que són fruit del treball per la confluència desenvolupat en els darrers dos anys, i que presenti la seva proposta de candidatura abans del 22 de març. L’assemblea del dia 22 de març validarà que les candidatures compleixin aquests requisits i s’obrirà el procés de votacions.
Elecció de la llista
Es fa un procés d’elecció a dues voltes. En la primera volta s’escullen els integrants de la llista. Cadascú vota fins a cinc candidats i s’escullen per passar a la segona volta els 10-15 candidats i candidates amb major percentatge de vot i que hagin superat el 5% dels vots efectuats.
Aquestes persones integraran la llista electoral segons els vots obtinguts –excepte en el cas del cap de llista, que s’escull en la segona volta- i segons els criteris de paritat fixats per la llei.
En la segona volta s’escull qui encapçala la llista entre els candidats i candidates que hagin superat la primera volta i que voluntàriament es presentin al càrrec.
Qui pot votar
En la primera volta (del 24 al 28 de març) poden votar telemàticament totes les persones adherides al Comúdelleida i presencialment, en taules de votació al carrer, totes les persones amb residència a Lleida.
En la segona volta per escollir el cap de llista (el 29 de març) podran votar totes les persones adherides al ComúdeLleida amb anterioritat al 15 de març que assisteixin a l’assemblea extraordinària del 29 de març.
Calendari del procés de primàries
16-21 de març: presentació de candidats
22 de març: assemblea de validació de candidatures
24-27 de març: votació telemàtica (per a adherits)
28 de març: votació al carrer (votació oberta a la ciutadania)
29 de març: assemblea segona volta

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest