El Comú demana explicacions sobre els plafons informatius d’aparcaments que van costar 151.000 euros i estan en desús

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

L’ajuntament de Lleida es va gastar 151.755,59 € en el projecte ParkOnline, del que 4 anys i mig després no en funciona res. La Paeria venia al 2011 les bondats d’aquest projecte finançat a través del Plan Avanza pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç  com “un pas més en la línia d’apostar per Lleida com Smartcity o ciutat intel·ligent i permetrà dissenyar millors polítiques de mobilitat i crear una ciutat més eficient i sostenible, tal i com preveu el nou Pla de Mobilitat Urbana”. Quatre anys i mig després, aquella inversió ha esdevingut un nou dispendi econòmic, on res no funciona: ni els 5 plafons informatius que hi ha repartits per la ciutat, ni la pàgina web ni l’aplicació que havien de permetre a la ciutadania identificar l’aparcament idoni segons el seu destí.

Plafó a Rambla d'Aragó

Plafó a Rambla d’Aragó


Fa anys que els panells electrònics situats a Príncep de Viana-plaça Ramon Berenguer IV, Príncep de Viana-Sant Ruf, Estudi General-Av. València, Rambla d’Aragó-Canonge Brugulat i avinguda de les Garrigues són simples trossos de metall enmig de la via pública, que malgrat el seu elevat cost no han aportat cap millora en la mobilitat de la ciutat, ja que no faciliten cap informació sobre els 5 aparcaments del centre. Tampoc es pot aconseguir la informació a la pàgina web (https://parkonline.paeria.es) ja que no funciona, a l’igual que l’aplicació multiplataforma que es va crear.
Plafó a Estació RENFE

Plafó a Estació RENFE


El Comú va preguntar al ple de setembre sobre aquesta qüestió, i la resposta va ser que el sistema va funcionar durant més d’un any i que aleshores (23 de setembre de 2015) funcionaven la app i el web. Sobre la inactivitat dels plafons, la Paeria ho atribuïa al fet que les empreses que gestionen els pàrquings no estan disposades a actualitzar els seus sistemes informàtics, un procés que segons l’ajuntament costaria 18.422 euros. “Les empreses no volen assumir aquest import” i des de la Paeria es va considerar que no es podien invertir aquests diners sense el compromís que les empreses no farien canvis.
El Comú creu que és molt greu jugar d’aquesta manera amb els diners dels contribuents, i considera que l’abandonament de panells i eines informàtiques que haurien de millorar la mobilitat de la ciutat és un nou exemple de la desídia i la mala gestió d’aquest equip de govern. El Comú preguntarà a la Comissió Informativa d’Urbanisme del mes de juny:

  • Per què la Paeria va optar a una subvenció de més de 150.000 euros sense tenir garanties que la inversió acabaria repercutint positivament en la mobilitat dels ciutadans de Lleida?
  • L’ajuntament té prevista alguna actuació perquè funcioni aquest projecte, tant pel que fa als plafons com a les eines informàtiques?
  • En cas contrari, contemplen la possibilitat de retirar els plafons de la via pública?
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest