Jordi Cipriano Líndez

Tirem endavant una Lleida que mostri la seva energia positiva

cipriano

Em dic Jordi Cipriano i participo del comúdelleida des de fa uns dos anys. Em va motivar participar al Comú perquè vaig trobar un grup de gent que està convençuda que podem assumir la governança de Lleida des de la ciutadania, amb una representació directa, oberta, transparent i propera a les necessitats de la gent. Tinc 40 anys, visc en parella i tinc un fill i una filla nascuts a Lleida. Fa dotze anys que visc a Lleida i he participat activament en els moviments socials de la ciutat des del moment que vaig arribar.

Actualment estic participant a nivell voluntari a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida (PAH) i també formo part de l’associació de consum ecològic lo Fato. La meva formació és d’Enginyeria Industrial i tinc el doctorat en Enginyeria i TIC per la Universitat de Lleida.

A nivell laboral, sóc el director del Grup de Bioclimatisme i Eficiència Energèctica del CIMNE, de la UPC. Treballo en recerca en temes d’eficiència energètica, energies renovables i en nous models energètics per a ciutats i ciutadans. Crec fermament que la política ambiental, agrícola, urbanística i energética de la ciutat de Lleida s’han d’orientar d’una manera diferent a com s’ha fet fins ara. El sector ambiental, l’agrari de proximitat de l’horta i les energies renovables són unes fonts de riquesa i de generació de llocs de treball que fins ara, a Lleida, no s’han aprofitat. Per altra banda estic molt preocupat per la situació de pobresa energètica que pateix molta gent de Lleida i participo en totes les iniciatives ciutadanes que conec per tal d’afavorir un empoderament real de les persones pel que fa al seu consum energètic.

Estic convençut que Lleida neccessita un canvi que prioritzi les necessitats d’aigua, llum i sostre d’un grup cada cop més gran de gent que sembla que hagin quedat al marge de la política municipal. Des d’una Paeria governada participativament, amb pressuposts que siguin decidits pels propis ciutadans i ciutadanes, podrem construir un nou model de ciutat integradora, eficient en l’ús dels recursos i que prioritzi el bé comú. Tinc el somni de viure en una ciutat més moderna, que consumeixi els productes que es conrein a l’horta, que generi la seva pròpia energia a les taulades dels seus edificis, que obligui els bancs a posar en lloguer social tots els seus pisos buits, que obligui les empreses elèctriques a ser responsables socialment i cobreixin les despeses dels que no poden pagar els suministres, que no faci servir el preu de l’aigua com una eina de recaptació fiscal injusta i, finalmen,t que es converteixi en un referent europeu de ciutat intel·ligent, acollidora i autosuficient alimentàriament i energèticament.