Al tercer ple no va la vençuda: l’alcalde torna a incomplir el cartipàs

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Al tercer ple no ha anat la vençuda. Igual que en el primer i en el segon, l’equip de govern ha tornat a incomplir l’obligació de fer públics els decrets 48 hores després de la seua signatura. Amb el resultat  d’obstruir la tasca de fiscalització de l’acció política que se’ns va encomanar, s’han posat a disposició dels grups de l’oposició els 631 decrets d’alcaldia tots de cop, amb 4 dies de marge per repassar-los i vulnerant novament el que estableix el cartipàs:
Cartipas sobre Decrets
Al juliol van ser 2564 decrets, que vam revisar a corre-cuita per formular aquestes 25 preguntes. N’ha sortit informació que considerem d’interès públic com els més de 3.000 euros que Ros reconeix haver gastat perquè un gabinet d’advocats estudiés accions judicials sobre les notícies a El Mundo, la notícia que els bancs deuen més de 150.000 euros a la Paeria o bé el fet que l’alcalde diu no tenir constància de qui és responsable d’un abocament de tuberies de fibrociment cancerígen en un espai municipal. Encara esperem les respostes a les 22 preguntes que vam fer al ple de setembre i que han de ser ateses, com a molt tard, en el ple següent, el d’aquest divendres.
“Sabem i valorem positivament que els serveis de secretaria i informàtica estiguin treballant per agilitzar aquest procés i per digitalitzar-lo. Però ens sembla urgent que el màxim responsable, l’alcalde, els doti dels recursos humans i materials necessaris per poder complir el cartipàs i la normativa d’accés a la informació” valora el regidor del Comú Carlos González.
Decrets ple octubre
El costum de que formacions de l’oposició facin la tasca de fiscalitzar l’acció de govern, en aquest cas a través de decrets, incomoda l’equip de govern?

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest