El Comú aposta per no tancar cap escola pública i celebra que es construeixi un nou centre

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Davant l’anunci a de la fusió de les escoles de Pinyana i Balàfia en una de nova construcció, el Comú de Lleida fa les següents consideracions:

 • Lamentem que es tanqui un altra escola pública: després del Terres de Ponent, assistim al segon anunci de tancament d’un centre en les darreres setmanes, el de Balàfia.
 • En defensa de l’educació pública per a tothom seguim en contra del tancament de línies, apostem per la baixada de ràtios i per un replantejament dels concerts. Lamentem que els nostres governants facin passar la baixada de natalitat per la pública i ni es plantegin canvis a la concertada.
 • Ens oposem al tancament de l’escola de Balàfia, i apostem per reformar-la com cal i reduir-hi ràtios.
 • Valorem positivament que es faci un nou edifici i que l’ajuntament pugui implicar-s’hi econòmicament aportant al pressupost 1,3 milions mitjançant la cancel·lació d’un deute tributari de la Generalitat amb l’Ajuntament, a més de cedir el solar. Ja vam demanar en el seu dia un conveni amb l’ajuntament que desencallés la construcció de Pinyana.
  Escola Pinyana

  Escola Pinyana

 • Tenim dubtes sobre la gestió que plana sobre aquest nou equipament i, vista la línia d’actuació del departament, temem que no aprofitarà aquesta oportunitat per millorar la qualitat de l’educació pública de la ciutat. Les dos escoles que es volen fusionar tenen un alt nombre de necessitats educatives especials (NEE). Posar voluntat, recursos i repartir NEE és el que s’esperaria d’un govern que cregués en una escola pública de qualitat i amb igualtat d’oportunitats.
 • Ara el model és de doble xarxa pública-concertada. I amb la llei actual s’elimina oferta en centres públics i es manté la segregació escolar, afavorint que els concertats omplin línies. Aquesta és la voluntat demostrada pel govern de Junts pel Sí, executada a la perfecció pel delegat a Lleida.
 • Com és costum, hem assistit a un altre menyspreu a la participació, ja que tant Cullerés com Ros han fet l’anunci sense comptar amb les comunitats educatives ni els veïns per dissenyar les solucions als problemes que els afecten directament. Un fet encara més greu si tenim en compte que aquesta setmana mateix el delegat d’ensenyament s’ha reunit amb representants de la comunitat educativa. Nosaltres creiem en una cultura de la participació i no en decisions preses en despatxos sense escoltar. Fa 2 setmanes que el Comú demana la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal, que l’alcalde no ha accedit a fer malgrat ser coneixedor dels plans d’eliminar una nova escola pública a la ciutat.
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest