Apostem per una consulta popular sobre el model del Parc de les Basses

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

Tant el procés participatiu endegat al 2006 com l’Audiència Pública de 2013 van apostar unànimement per mantenir Les Basses com a espai públic i de lleure familiar. L’acció del govern en els darrers anys, optant per alguna fórmula d’explotació comercial, primer en forma de gran superfície comercial i, més tard, de parc temàtic, una voluntat privatitzadora que contravé la voluntat popular expressada en els dos processos participatius duts a terme. “Convidem la Paeria a que deixi d’omplir-se la boca de participació i comenci a practicar-la de debò” ha valorat el regidor del Comú de Lleida, Carlos González.
Presentació moció conjunta per una consulta popular a Les Basses
Convençuts de la necessitat que les lleidatanes tinguem veu i acció en la vida política de la nostra ciutat mes enllà de dipositar una butlleta en una urna cada 4 anys i després de que la Paeria ignori les conclusions dels processos participatius duts a terme amb anterioritat sobre el futur del parc de les Basses, els Grups Municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, la Crida-CUP i el Comú de Lleida proposem al Ple de la corporació l’aprovació d’una moció amb els següents acords:
Primer.-  L’Ajuntament de Lleida sotmetrà el model de gestió del Parc Territorial “Alcalde Pons” (més conegut com “Basses d’Alpicat”) a consulta popular si, finalment, es decideix tornar a prendre en consideració aquest o un altre projecte de parc temàtic que constitueixi o inclogui una proposta de privatització d’una part del parc de Les Basses amb usos recreatius, comercials o d’hostaleria
Segon.- L’Ajuntament convocarà la consulta sota la forma de votació de dos opcions:
1. Si el parc de Les Basses ha de ser objecte de concessió a favor d’empreses o particulars que hi explotin una activitat econòmica lucrativa i sotmetin l’accés al parc o una part d’aquest al pagament d’una entrada en favor d’aquestes empreses o particulars.
2. Si el parc de Les Basses ha de seguir, com en l’actualitat, en règim de gestió directa municipal de la pràctica totalitat de l’espai per part de Paeria (a excepció dels serveis d’hostaleria i restauració que s’hi puguin radicar) a fi que el dinamitzi i destini a usos públics de caire educatiu, esportiu, lúdic, cultural o ambiental, essent l’ajuntament qui determini, en el seu cas, l’establiment d’unes taxes a ingressar a les arques municipals sempre en contraprestació del cost mínim del servei.
Tercer.- S’acompanyarà la celebració de la consulta amb una campanya institucional informativa prèvia i que en fomenti la participació.
Al.legacions les Basses 2
Moció Les Basses

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest