Aprovació unànim de la moció del Comú per la revisió del nou Pla Estratègic de Subvencions

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El Comú agraeix a tots els grups municipals l’aprovació unànim de la moció sobre els ajuts i les subvencions a la cultura. Vetllarem pel seu compliment íntegre, sabedors que moltes mocions queden en l’oblit. Amb els canvis consensuats, queda així:

  • Que s’iniciï la revisió i redacció del nou Pla Estratègic de Subvencions de la Paeria per tenir-lo enllestit per a la convocatòria del 2018.
  • Que s’avaluï el impacte del pla actual.
  • Que s’incloguin en la nova redacció les modificacions dels criteris d’avaluació per adaptar-les als requeriments de la ciutat, al context actual i a l’exigència de rigor i qualitat que se l’hi ha d’exigir a l’Ajuntament de Lleida.
  • I que en la elaboració d’aquest pla pel que fa a les subvencions de cultura es tinguin en compte els resultats del pla estratègic de cultura. En cas de no tenir-lo, per la convocatòria del 2018 es convocaran les subvencions amb el PES actual.


Cap explicació sobre l’incompliment de les resolucions de la GAIP
Ros diu que ja tenim tot el que necessitem, admetent així que no pensa complir la resolució de la GAIP perquè se’ns facilitin les liquidacions de despeses de les bestretes de caixa fixa d’Alcaldia des de 2006, així com a la documentació justificativa -tiquets i factures- corresponents, malgrat que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) va resoldre el passat 15 de febrer que hi tenim tot el dret. Volem tiquets, per exemple, per saber el per què de despeses de més de mil euros en restaurants, un tema sobre el qual l’alcalde respon amb un eloqüent “No ho sé”. Li preguntem “per què es paguen multes amb bestreta de caixa fixa?” i es fa un clamorós silenci.
Li demanem per què no es compleix un altra resolució de la GAIP que ens dóna dret a la informació sobre totes les obres que s’han fet dins el contracte de l’aigua. Mínguez diu que no té la documentació al calaix del seu despatx. “És obligatori per llei que la tinguin sistematitzada” li recorda Talamonte.
Expedients a ple
L’addenda de la gespa del Camp Esports, ha tirat endavant pel vot favorable PP i abstencions de CIU, Cs i ERC.
S’ha aprovat el III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de gènere a Lleida 2017-2021, sobre el qual ens hem abstingut, ja que lamentem que tingui poca ambició i valentia, alhora que agraïm els esforços de les Tècniques de Polítiques d’Igualtat per recollir les propostes realitzades. Remarquem que cal una gestió municipal d’una llar amable i segura per a dones maltractades, i requerir a la Generalitat el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva.
Un punt d’urgència per desestimar l’al·legació del Comú
Sobre el punt afegit per urgència a l’ordre del dia per proposar la desestimació de la reclamació del Comú a l’expedient de modificacions de crèdits al pressupost de l’Ajuntament 2017, només hem rebut suport d’ERC i la Crida. La reclamació es basa en una factura relacionada amb l’enllumenat de l’Aplec sobre la qual Montse Mínguez es va saltar el reparament presentat per l’interventor al 2015. “Mínguez proposa al ple no fer cas a la Llei de Contractes del Sector Públic. Per això votarem en contra del que proposa”.
Mocions
Amb vots en contra del corró PSC-Cs-PP i abstenció CIU s’ha tombat la moció de Dones de Lleida per a la creació d’un recurs municipal residencial d’emergència per a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista: lamentable el que ens estem acostumant a veure als plens. L’altra moció d’entitats, de la FAVLL per instar a l’anul·lació de la variant Sud, ha prosperat per unanimitat.
Només nosaltres i ERC hem donat suport a la moció de la Crida per la inclusió infants com a col·lectiu vulnerable en l’àmbit dels serveis socials. La de ERC per internalitzar la zona blava ha decaigut amb vots en contra de PSC, Cs i PP. La dels taronja “a favor de la llibertat d’expressió” ha prosperat, igual que la de CIU, aprovada per unanimitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest