Aprovada la cessió de sòl per habitatge cooperatiu que vam impulsar des de govern

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida celebra que finalment s’hagi aprovat la cessió de dret de superfície a Sostre Cívic per a la construcció d’un edifici amb 25 habitatges en règim cooperatiu al carrer Enric Roca Peralta, al barri de Ciutat Jardí. Es tracta de la primera, i única, cessió d’ús de sòl públic per habitatge cooperatiu en règim de protecció oficial que s’ha aprovat a Lleida.

El conveni de l’EMU amb Sostre Cívic es va signar a l’agost de 2020 i a partir d’aquí es van iniciar els treballs per definir el projecte, amb l’estudi de viabilitat i la definició de les clàusules de cessió de les dues finques públiques que sumen 2.680m2.

«Celebrem que finalment s’hagi aprovat la cessió que vam impulsar i que esperem que sigui la primera d’altres operacions similars que puguin millorar l’accés a un habitatge digne, estable i assequible», ha valorat el regidor del comúdelleida Sergi Talamonte.

Habitatge cooperatiu, assequible i sostenible

La cessió de dret de superfície aprovada avui serà per un període de 75 anys, per a un nombre màxim de 25 habitatge de propietat col·lectiva i qualificats de protecció oficial. Hi podran accedir persones inscrites en el registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial, que s’inscriguin com a socis de la cooperativa Sostre Cívic, que serà la titular de l’edifici. Els habitatges només es podran destinar a residència habitual.

El disseny de l’edifici està pensat per promoure l’autogestió i la vida comunitària, amb espais comuns que al mateix temps permeten una reducció de costos. El projecte constructiu presentat per Sostre Cívic inclou també diverses mesures d’eficiència energètica, amb un alt aprofitament de la llum solar i sistemes de ventilació que permetin reduir els consums.

Sostre Cívic és una cooperativa integral d’habitatge, sense ànim de lucre i d’iniciativa local, creada al 2010 per a la promoció de projectes d’habitatge cooperatiu. Amb més 100 socis i 17 projectes amb 86 habitatges en ús, és la primera cooperativa d’aquest tipus a Catalunya.

«Aquesta modalitat de col·laboració público-privada, amb una entitat de l’economia social, garanteix un cost d’accés a l’habitatge inferior al del mercat lliure i evita l’especulació posterior amb l’habitatge, al mateix temps que l’ajuntament manté la propietat del sòl que es destina a aquesta finalitat social», ha explicat Sergi Talamonte.

Render del projecte constructiu presentat per Sostre Cívic

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest