Aprovada la moció del Comú contra la ‘Llei Montoro’

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El Ple de la Paeria ha aprovat la moció de l’agrupació d’electors en defensa de l’autonomia dels ajuntaments i contra la LRSAL, coneguda com a ‘Llei Montoro’. S’ha aprovat donar suport a la Proposició de Llei, presentada al Congrés, recolzar la modificació de la Llei de Base de Règim Local per augmentar les competències i l’autonomia local i impulsar mesures per aconseguir la consolidació de la funció pública. L’únic punt que no ha prosperat ha estat el que apostava per posar en marxa polítiques de remunicipalització de serveis públics bàsics, tombada amb els vots en contra de PSC, Cs i PP.
“Les grans elits econòmiques seguiran gaudint a Lleida d’una mena de paradís fiscal”
Així ha resumit el regidor del Comú Sergi Talamonte l’acord IBI de PSC, PP i CIU. Un acord que permetrà als grans propietaris seguir pagant a Lleida el mateix IBI que les rendes més baixes. Al Comú apostàvem per mesures redistributives que beneficiessin a qui més ho necessita, per lluitar contra les creixents desigualtats socials. Hem preguntat d’on sortirà el milió d’euros que faltarà per la baixada del 2% de l’IBI, sense que se’ns hagi respost. Més deute mentre seguim afavorint les rendes altes?
img_5195
El Comú ha demanat en precs i preguntes, una vegada més, que es tiri endavant la rehabilitació del mercat central,  Una proposta que l’equip de govern va assumir fa 1 any, sense haver complert el que vam acordar.
Hem donat suport a la moció moció promoguda pels sindicats CGT, SEPC i IAC, que, malauradament, ha estat tombada pel corró PSC, Cs, PP. També hem votat favorablement a les mocions del Grup Municipal de CiU per un mercat amb una filosofia sostenible, propera i de ciutat, com a sotasignants, a la de la Crida per una ordenança municipal reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits i la de ERC-Avancem per la redacció d’un nou Pla de museus de la ciutat de Lleida. Totes tres han estat aprovades.
Museu Morera
Hem dit un sí al museu Morera però hem votat no a fer les coses malament, amb un plantejament de trasllat a l’Audiència que no té cap seguretat jurídica que el que proposa PSC es pugui fer. També exigim rigor pressupostari: cal tenir estimació real de tots els costos que comporta traslladar-se a l’Audiència més enllà dels 4’8M€ pressupostats, pel cap baix, en obres. “No diem que no al Morera ni a la ubicació a l’Audiència, diem no pels dubtes que genera l’expedient”. No s’ha atès la petició Comú i ERC per retirar l’expedient i fer bé les coses, i s’ha aprovat el trasllat del Morera a Audiència amb vots de PSC, Cs i Crida.
L’Agrupació d’electors ha defensat la llibertat d’opinió, i més en un espai de debat i discussió política com és un Ple Municipal, i per això hem començat el ple solidaritzant-nos amb el regidor de Vic Joan Coma, investigat per defensar políticament les seves idees i alhora rebutjar enèrgicament la judicialització permanent de la política.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest