Aprovada la nostra moció per al foment de la transició energètica

Posted on Posted in Notícies.

El comúdelleida ha sumat els vots d’ERC, PSC i JuntsxCatalunya a la seua moció per al foment de la transició energètica, després d’acceptar les esmenes que li han fet arribar aquests grups. La resta de grups i regidors no adscrits s’han abstingut, de manera que la moció no ha comptat amb cap vot en contra.

«Celebrem que la moció hagi generat un consens tant ampli, que dona garanties que les mesures que s’hi proposen tiraran endavant encara que puguin canviar les majories al consistori», ha valorat el regidor Sergi Talamonte.

El comúdelleida ha acceptat les aportacions dels grups de govern, que situen les propostes de la moció en la línia de treball que està desenvolupant la regidoria de Transició Ecològica.

En relació a l’estudi de creació d’una comunitat energètica mixta que proposava el comúdelleida, s’obre la porta a valorar també l’opció de creació d’una energètica pública. «Per a nosaltres resulta  més interessant agregar esforços públics, ciutadans i empresarials en una mateixa entitat, però estem obertes a valorar l’opció de l’energètica pública i triar l’opció que pugui ser més eficient per a la ciutat», ha explicat Sergi Talamonte.

Finalment, també s’ha incorporat una referència a obtenir el vis-i-plau de les associacions de veïns de l’Horta per desenvolupar el parc fotovoltaic a Serrallarga.

La moció finalment aprovada recull, doncs, les propostes del comúdelleida per accelerar la transició energètica amb mesures com: la revisió de la normativa per a noves edificacions; l’impuls de noves fonts d’energia renovable en terrenys i teulades municipals; la incorporació de les comunitats energètiques ciutadanes en l’explotació de teulades municipals; i l’impuls d’un organisme públic o mixt per a la producció i distribució de l’energia fotovoltaica per a l’autoconsum.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest