Aprovada per unanimitat la moció del comúdelleida per la recuperació del Centre Històric

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria.

La moció del comúdelleida planteja un paquet de mesures per fer front als problemes socials, de neteja, arbrat, seguretat i recuperació urbana del Centre Històric i la realització, en el termini de tres mesos, d’un ple extraordinari per ampliar el debat sobre les actuacions necessàries.

La moció recorda les mesures adreçades al Centre Històric aprovades fa un any a proposta del PP  que resten pendents d’execució i reclama més accions per abordar els problemes de convivència, concentració de problemes socials i regeneració urbana del barri. Amb l’aprovació de la moció, el govern es compromet, a més, a convocar un pla extraordinari que permeti ampliar el debat sobre l’estat del Centre Històric i les mesures per fer front als problemes que acumula.

«La moció recull propostes que el veïnat fa temps que està reclamant i que veu que mai no s’acaben de fer efectives», ha explicat la regidora del comúdelleida, Elena Ferre. «Per això també hem inclòs un punt demanant un ple extraordinari, com ens han demanat entitats veïnals, per obrir el debat del ple també a aquestes entitats i a la resta de propostes que arribin dels diferents grups», ha afegit.

Millorar la convivència i l’atenció social

La moció planteja el trasllat dels serveis centrals d’inclusió social que ara es presten al Centre Cívic de l’Ereta, reservant-lo només per a l’atenció a les pròpies necessitats del barri. El comúdelleida fa temps que reclama el trasllat d’aquests serveis socials, i de fet, mentre era a govern, la regidora Elena Ferre havia treballat junt amb la regidoria de Benestar Social el trasllat de les oficines centrals, que ha quedat aturat després de la sortida de govern del comú.

En l’àmbit de la convivència, la moció aprovada reclama una campanya de Civisme i Convivència veïnal a través de díptics en diferents idiomes i de missatges clars adreçats a tots els veïns i veïnes del Centre Històric Zona 1 on s’expliquin les normes bàsiques de convivència, civisme i salubritat en l’espai públic, tal i com estan proposant les entitats veïnals.

Mesures per a la regeneració urbana

El comúdelleida ha plantejat també diverses mesures per a la millora de l’espai urbà, urgint a la implementació del Pla de Millora de l’espai públic en els propers sis mesos, amb el detall de les actuacions previstes per cadascuna de les regidories en el que resta de mandat.

Entre les mesures de millora de l’espai públic, la moció insta al Govern de la Paeria a revisar el Pla d’arbrat per incorporar plantes i arbres a espais com la Panera, la plaça del Dipòsit i altres carrers del nucli intern del barri, que és un dels que compta amb menys espai verd.

En el marc dels programes d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la moció planteja també la rehabilitació dels habitatges de titularitat pública del Centre històric i reitera peticions anteriors de millora del manteniment i neteja dels carrers.

Finalment, es proposa recuperar la denominació de Centre Històric en tota la senyalització del barri,  eliminant altres denominacions com Casc Antic o Districte del Pla que s’havien utilitzat en algun moment.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest