Aprovem el programa electoral

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comuns, Notícies and tagged , , , .

L’assemblea ha aprovat programa amb que concorrerà a les properes eleccions municipals del 28 de maig.

En aquest programa no hi ha promeses genèriques ni desigs que sabem que no es poden realitzar en quatre anys, sinó propostes viables, ajustades a les competències i a la capacitat de la Paeria” explicava la cap de llista Laura Bergés.

El programa presentat està dividit en 5 blocs, dedicats a l’economia, el benestar de les persones, la transició energètica, la gestió pública i les necessitats particulars dels diferents barris.

Pel que fa al primer bloc, dedicat a l’economia de la ciutat, el regidor Sergi Talamonte comentava que es tracta de “propostes per un model econòmic de futur al servei d’una ciutat més pròspera“. En aquest primer apartat de propostes, presentem mesures innovadores en polítiques d’ocupació i formació, una industrialització en clau territorial i adaptada a la realitat climàtica. “També tenir un comerç integrat a la ciutat, i una cultura autònoma i amb finançament i que la Paeria sigui un agent econòmic responsable i doni un valor turístic a la ciutat“, defensava Laura Bergés.

Pel que fa al segon bloc, s’exposen mesures en temes de benestar de les persones, com la salut, els serveis socials o l’habitatge. Defensem repensar l’organització municipal per atendre a les persones i actuar amb complicitat amb la ciutadania. “És clau millorar les polítiques de salut i socials amb un enfocament comunitari, a més d’assegurar una ciutat amb habitatges assequibles“, comentava la cap de llista.

La transició energètica i el model de ciutat, són l’eix central del tercer bloc del programa electoral, el qual recull un conjunt de propostes per fer front al repte ambiental. Les mesures per a la vianalització i la pacificació de l’espai urbà, la gestió responsable i eficient dels residus i la modernització del sistema d’aigua urbà, són alguns dels punts destacats d’aquest tercer bloc.

Volem un ajuntament que aprofiti bé els impostos, que controli la qualitat i el cost dels serveis que encomana a empreses externes“, reclamava el regidor Sergi Talamonte quan s’exposava el quart bloc, dirigit a la gestió pública i la fiscalitat. Es proposen accions en l’àmbit de millora del departament d’economia i la recuperació del control sobre els serveis públics.

Els barris i les seves necessitats constitueixen l’últim bloc, on es fa una anàlisi concreta de cada barri i les propostes i mesures dirigides a cada zona de la ciutat. “Necessitem prioritzar aquells barris on cal actuar urgentment per l’augment de la pobresa i l’exclusió“, manifestava la cap de llista.

La presentació i aprovació del programa va anar acompanyada de la participació activa dels integrants de l’assemblea del comúdelleida, amb interès, preocupacions i propostes noves per afegir al programa electoral.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest