“Aquest és un POUM no consensuat, sortit del barret electoral de Larrosa”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

El PSC vol deixar lligat i ben lligat el POUM just abans de les eleccions, encara que sigui sense haver aconseguit un consens de ciutat per a un pla que marcarà els propers 20 anys, i encara que el pla actual, vigent fins al 2023, no s’hagi completat.

Alguns projectes que estan a l’actual POUM encara no s’han desenvolupat, com el pla de parcs urbans que ara el PSC elimina del nou planejament, o com les trames de creixement urbà que continuen sent solars. Encara estem esperant projectes com la rehabilitació del casc antic, la reforma de les Basses, o els nous barris que unirien Cappont, la Bordeta i Mangraners, que en el seu dia també es van presentar a la ciutadania amb plànols i maquetes, com a realitats d’una Lleida imaginada.

Ara el sr. Larrosa presenta models en 3D basats en un POUM precipitat i no consensuat, precisament a pocs dies de les eleccions. A més d’assegurar compromisos urbanístics que pugui tenir amb determinats interessats, fa el que ha fet tantes vegades, vendre’ns projectes en campanya electoral que estan en un paper però que no tenen cap garantia de fer-se realitat. Presenta maquetes de realitat virtual d’una Fira que dobla la capacitat actual, confiant, sense cap estudi seriós al darrera, en què es doblarà l’activitat en els propers anys. I sense explicar com es pagarà, sobretot per part d’un ajuntament tant endeutat com el que ens deixa el PSC. I ho fa perquè l’anunci dels nous recintes firals es pot quedar en això, en un anunci que omple portades electoralistes però que no es farà realitat, com el del Parc dels Barrufets, la compra de la Meta o tants altres. O es pot convertir en una obra mal planificada, feta a partir de previsions optimistes que no se sostenen i que hipotequen les finances de l’ajuntament, com ha passat amb la Llotja o el Parc Tecnològic.

El PSC vol deixar el POUM lligat i ben lligat, traient-se uns quants conills del barret per vendre les seves bondats en campanya electoral, i evitant que precisament la campanya i les eleccions puguin posar en risc el disseny d’especulació urbanística que hi ha també en el POUM encara que no es vegi tant com els dissenys de meravelles virtuals que presentarà el Larrosa. Per això l’actual alcalde no vol deixar temps a que els representants polítics puguin fer seguiment de tot el procés amb totes les garanties, obligats a revisar una documentació de més de 7000 planes en una setmana, en la que cal analitzar què queda com ja estava i quins canvis s’han introduït després del procés d’al·legacions.

Sergi Talamonte, regidor del Comú i cap de llista en les properes eleccions municipals, ha explicat avui en roda de premsa que “aquesta forma de forçar els terminis genera greus dèficits democràtics i demostra una nul·la capacitat de diàleg i una nul·la voluntat de pacte d’un document que ha de ser un document de ciutat. Genera una indefensió completa no solament als grups municipals sinó també a tota la ciutadania“.

Per això, demanem una votació en el Ple per obrir un període de tres mesos per a l’estudi de la nova documentació, que garanteixi els drets polítics de tots els grups municipals, i per evitar una aprovació precipitada d’un projecte de POUM que està en via judicial i que per tant pot acabar sent nul.

Cal remarcar que no s’ha comunicat el resultat de les al·legacions a cadascuna de les persones que en va presentar i que encara no s’han rebut fins a setze informes vinculants que podrien deixar sense efecte el que eventualment es pogués aprovar al ple.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest