L’assemblea del Comú de Lleida actualitza les seues eines de funcionament i el posicionament davant el referèndum

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , , .

L’assemblea ordinària del Comú de Lleida, celebrada aquest dissabte al centre cívic de l’Ereta, ha posat fil a l’agulla per adaptar el projecte en diversos aspectes. Després de 2 anys de mandat l’agrupació d’electors ha considerat convenient endegar un procés obert i assembleari per actualitzar el Marc Organitzatiu i el Codi Ètic, alhora que ha donat el vist-i-plau a la creació d’una comissió de relat amb les línies de treball fins al 2019.

Assemblea Comú 10 juny 2017


Les ponències preliminars per actualitzar el marc organitzatiu i el codi ètic i per sistematitzar el relat del Comú han estat aprovades per consens, i treballaran els documents per sotmetre’ls a aprovació en l’assemblea d’octubre, incorporant les esmenes que les persones adherides al Comú facin arribar fins al 30 de setembre.
Posicionament del Comú davant el referèndum
Davant l’anunci d’un referèndum unilateral l’1 d’octubre amb la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?” l’assemblea del Comú ha decidit actualitzar el mandat que va consensuar abans de les eleccions catalanes de setembre de 2015 i ha consensuat:

  • Mantenim que la ciutadania s’ha de poder expressar sobre aquesta qüestió, i donem suport a la celebració d’un referèndum entenent que aquest ha de ser vinculant, efectiu i reconegut internacionalment. Ens refermem en el nostre suport a un referèndum que permeti consultar el poble de Catalunya i demanem que els grups parlamentaris que n’impulsen la convocatòria apostin sense fissures per dotar-lo d’un caràcter vinculant, fer-lo efectiu i dotar de reconeixement internacional els resultats que se’n derivin.
  • En la nostra aposta per la democràcia radicalment participativa, fem una crida a la participació en el referèndum de tot el poble de Catalunya, tant de la gent que defensa el sí com de la que es mostra partidària del no.
  • Posem com a premissa irrenunciable per a totes les parts un ferm compromís amb la no-violència.

El posicionament consensuat per l’assemblea del Comú de Lleida se sotmetrà a votació en els propers dies perquè les més de 2.000 persones adherides ratifiquin l’acord mitjançant una consulta telemàtica.
El Comú de Lleida farà públic properament els dies en què se celebrarà aquesta consulta telemàtica, i els seus resultats quan es tanqui.
L’agrupació d’electors traslladarà els resultats a la Coordinadora i l’Executiva de Catalunya en Comú.

Assemblea Comú 10 juny 2017


 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest