Butlletí Comú: Radars opacs · Planifiquem el futur · Impagaments en subcontractes d’Eysa · Totes les mocions del Comú · Paguem a Jamstores?

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú demana que es compleixi el compromís de publicar el nombre de multes i la resta d’acords de transparència en radars
Què en penseu del fet que un equip de govern se salti sistemàticament acords de ple? Això passa a la Paeria, i pensem que és urgent posar-hi fre. El Comú demanarà en la propera Comissió d’Urbanisme que l’equip de govern sigui transparent amb els seus ciutadans i faciliti la publicació trimestral de la recaptació i l’aplicació en seguretat vial de les multes per radar i semàfor vermell, com es va aprovar per unanimitat de tots els grups en seu plenària. També exigirem que Ros doni compliment als acords aprovats pel ple. Si la Paeria no té res a amagar, per què tanca a pany i forrellat les dades d’una concessió tan important com aquesta?
Denúncia Comú radars 4
Jornada oberta Comú abans de l’assemblea del proper diumenge 18 de setembre
La Jornada Oberta del Comú de Lleida, celebrada aquest diumenge a l’horta de Lleida, ha servit per valorar la tasca municipal desenvolupada en el que portem de mandat i per debatre sobre les línies de treball de l’agrupació d’electors per al proper curs i per valorar les perspectives a llarg termini de cara a les eleccions municipals.
IMG_5057Les conclusions de la jornada de treball seran la base per al debat en l’assemblea que el Comú celebrarà el diumenge 18 de setembre de 10 a 13h a l’avinguda Pearson (Pardinyes) al costat del club de petanca, prop de l’entrada a la Mitjana. Serà l’assemblea la que consensuarà les prioritats de treball del Comú i les seues línies estratègiques a partir de les reflexions i aportacions que vam treballar diumenge.
El Comú denuncia la passivitat de la Paeria davant l’impagament a diversos treballadors en subcontractes de la concessionària de la zona blava
El Comú de Lleida denuncia el tracte laboral que estan rebent diversos treballadors que la concessionària de la zona blava, Eysa, té subcontractats a través de Proman Servicios Generales S.L. En total hi ha al voltant d’una desena de treballadors afectats, operaris del pàrquing de Magisteri i del servei de control d’accés al dipòsit de vehicles. Entre aquests treballadors, hi ha endarreriments de diversos mesos en el pagament de la nòmina, i alguns asseguren que no cobren des del mes de maig. El Comú ha sabut que, arran d’aquestes irregularitats, i després que treballadors es neguessin a fer hores extres, Eysa ha rescindit el contracte amb Proman, però la situació dels treballadors afectats no s’ha solucionat.
zona blava
Considerem que l’equip de govern és coresponsable, per diversos motius, d’aquesta situació de denigració dels drets laborals de treballadors. La manera de procedir de l’equip de govern demostra nul·la voluntat per a que la remunicipalització d’aquest servei sigui reeixida. Davant aquesta situació, ens preguntem si la intenció és que el primer precedent de remunicipalització sigui negatiu. Des del grup municipal del Comú li exigirem que posi en primer pla els drets dels treballadors i que resolgui la situació pel restabliment immediat dels drets laborals de les persones afectades.
El Comú pregunta si la Paeria segueix avançant el pagament del consum elèctric a Jamstores
Mig any després de demanar explicacions en ple al fet que la Paeria havia avançat el pagament de 2 anys de consum elèctric de Jamstores, l’equip de govern no ha donat cap resposta al Comú de Lleida. Arran d’un decret d’alcaldia, el Comú va confirmar que aquesta concessionària no havia abonat els consums d’electricitat durant 22 mesos, i que era l’ajuntament qui tenia contractat el subministrament elèctric de l’edifici del Mercat del Pla, mentre no es fes efectiu el canvi de titularitat. A pregunta del Comú al ple del passat mes de febrer, el regidor d’Urbanisme Fèlix Larrosa ens va “respondre” que preguntaria als serveis tècnics d’electricitat si és possible canviar de titularitat el comptador. Sis mesos després, encara esperem resposta, i per això preguntarem en la propera Comissió d’Urbanisme si ja s’ha fet el canvi de titular per evitar que els lleidatans i lleidatanes hàgim d’avançar el pagament de consums a cap empresa. Entenem que la desídia o, el que seria més greu, el tracte de favor, mai haurien de formar part d’un ajuntament que vulgui abanderar una bona gestió.IMG_4541
Posem a la vostra disposició totes les mocions presentades pel Comú
Hem presentat, pel nostre compte o de forma compartida, 18 mocions en el que portem de mandat. Les hem recollit totes en un apartat del web (dins la pestanya del menú “documents”) des de la primera, per la participació dels grups municipals a totes les comissions, fins a la darrera, de suport al Correllengua, les teniu totes aquí.
OPINIÓ:
Una ciutat amb ulls que vigilen
Volem que sigui el darrer curs de maltractament a l’educació pública
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest