Butlletí Comú: Som al mapa #FearlessCities · Ros no atén la petició per aturar el ple del POUM · Larrosa ha mentit · Ens tomben la moció per més parc públic de pisos

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida, al mapa mundial del moviment municipalista #FearlessCities

El Comú de Lleida és una de les 15 plataformes municipalistes de tot l’estat que apareixen inicialment al mapa mundial de les ‘Ciutats sense por’ #FearlessCities que avui s’ha fet públic, al costat d’organitzacions com BCN en Comú, Guanyem BDN en Comú, Crida per Sabadell, Terrassa en Comú, Vila-Seca en Comú o Candidatura Unitat Popular Celrà, entre d’altres. El mapa és una eina creada per i per al moviment municipalista que busca visibilitzar l’abast global del moviment, posar informació útil sobre les plataformes municipalistes en el domini públic i facilitar la col·laboració descentralitzada entre elles. El mapa recull plataformes municipalistes que estan en el govern, a l’oposició o que treballen fora de les institucions.

El Comú demana aturar el Ple sobre el POUM perquè no es donen les condicions legals per avançar-ne l’aprovació

El Comú de Lleida exigeix correcció en tots els procediments de l’Ajuntament i per això s’oposa a l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida. Perquè el Planejament actual, amb una durada de 20 anys, és vigent fins al 25 de maig de l’any 2019 i perquè no es donen les circumstàncies, per iniciar i tramitar la revisió anticipada. Ros va desatendre la nostra petició. Aquest dimecres dia 9 a les 20:30h en parlarem en una trobada oberta amb diferents agents socials, econòmics i polítics a l’Ateneu Popular de Ponent (Lleida).

Un servidor públic mai s’hauria d’inventar res, ni màsters o protocols de contaminació

El Comú de Lleida exigeix una rectificació pública al regidor d’urbanisme Félix Larrosa per haver mentit en Ple quan va assegurar que la Paeria disposava d’un protocol de Contaminació Atmosfèrica després que el Comú fes una proposta en aquest sentit arran de l’episodi de contaminació que havia patit la ciutat al novembre. Considerem que si el sr. Larrosa no està a l’alçada de l’honestedat que requereix tot càrrec públic, hauria de deixar el seu càrrec. Un servidor públic mai s’hauria d’inventar res, ni màsters o protocols de contaminació.

PSC, Cs, PP i la regidora trànsfuga tomben la moció per augmentar el parc públic d’habitatge

El Comú de Lleida considera urgent proveir l’Ajuntament d’un major nombre d’habitatges públics per poder fer front a l’emergència habitacional i ser un actor clau en el control de preu de l’habitatge a Lleida. Per això vam presentar una moció al darrer ple, que va ser tombada per PSC, Cs, PP i la regidora trànsfuga.

Per què Ros no penalitzarà Arnó tot i els incompliments en el contracte dels radars?

Al 2015 vam fer públic que la concessionària dels radars demanava més de 2 milions a la Paeria, un any després explicàvem que havien endegat un contenciós administratiu i fa uns dies hem vist supervisant el litigi que està arxivat provisionalment el contenciós. Al darrer ple vam tornar a demanar a l’alcalde que expliqui públicament el que ha negociat amb la UTE Arnó-Sice, va negar haver negociat res i es va treure del barret que el que ell fa és “gestionar el contracte dia a dia”. Pensem que és la nostra obligació posar llum al que ha passat i al que pot passar en aquesta concessió, en la qual ens hi van molts diners i la seguretat vial de tots els lleidatans.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest