Butlletí: Validat el posicionament del Comú sobre el referèndum · Estrenem Escola d’Estiu · Per què hem anat a Anticorrupció, Antifrau i al CGPJ

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

Els adherits validen el posicionament del Comú de Lleida sobre el referèndum amb un 88% de vots favorables

El 88,46% dels votants (115) han ratificat el posicionament consensuat per l’assemblea del Comú de Lleida sobre el referèndum. Un 10% (13) s’ha mostrat contrari a aquest posicionament, mentre que l’1,54% (2) ha votat en blanc. Un total de 130 persones adherides han participat en la consulta telemàtica que vam obrir el passat dia 18 i que es va tancar ahir dilluns a les 23:59.
Els resultats han validat el posicionament consensuat de l’assemblea del Comú de Lleida sobre el referèndum que s’ha anunciat per a l’1 d’octubre

L’assemblea del Comú de Lleida actualitza les seues eines de funcionament

Després de 2 anys de mandat l’agrupació d’electors ha considerat convenient endegar un procés obert i assembleari per actualitzar el Marc Organitzatiu i el Codi Ètic, alhora que ha donat el vist-i-plau a la creació d’una comissió de relat amb les línies de treball fins al 2019. Properament penjarem la documentació al web.

Assemblea Comú 10 juny 2017

Educació, salut mental, serveis socials i remunicipalitzacions, temes de l’Escola d’Estiu del Comú de Lleida

El Comú de Lleida celebra del 4 al 7 de juliol la seua primera Escola d’Estiu, un espai obert per aprendre sobre algunes de les qüestions cabdals de la política i gestió municipal amb persones expertes, que ens poden ajudar a millorar les nostres propostes en àmbits d’actuació que tenim sobre la taula. Les sessions seran de les 17 a les 20h, a l’espai bar Destapa’t (Pl. Paeria 13) i no es requereix inscripció prèvia.

El Comú posa en coneixement d’Anticorrupció, Antifrau i el CGPJ els 665 documents que ha rebut sobre multes prescrites

Entenem que els mitjans i la ciutadania tenen dret a que se’ls donin respostes en un tema que ha generat preocupació social. Per respecte al principi de presumpció d’innocència no hem fet públic cap nom, excepte el de les persones denunciades, que són l’alcalde Àngel Ros, la tinenta d’alcalde Montserrat Mínguez i la regidora de seguretat ciutadana Sara Mestres.

Caça de bruixes per la filtració de multes prescrites

L’agrupació d’electors es mostra perplexa davant l’anunci de la regidora d’economia, Montse Mínguez, que buscaran el responsable de filtrar multes prescrites a través d’una auditoria interna. Una persecució que té lloc mentre l’equip de govern segueix incomplint la resolució 98/2017 de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) que ens dóna dret a accedir a la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016.

El Comú proposa implantar mesures contra el canvi climàtic i les onades de calor a Lleida

Planteja un pla d’acció urbanístic per a mitigar el canvi climàtic, que implicarà diferents regidories, sobretot les d’urbanisme i mobilitat i que hauria d’estar implantat en un termini màxim de 5 anys.

Aprovades les propostes del Comú per un urbanisme amable i per l’eficiència i la sostenibilitat energètica

El Ple de l’estat de la ciutat ha aprovat per unanimitat la proposta per un pla integral per una mobilitat i un urbanisme amable.
Agraïm el vot favorable a tots els grups, i també celebrem que s’hàgin aprovat tots els punts, excepte un parell (4 i 7) de la proposta per un pla integral de ciutat per l’eficiència i la sostenibilitat energètica.
En canvi, només la Crida ha donat suport a congelar l’IBI rústic mentre no s’aclareixi la inseguretat jurídica de la ‘cadastrada’.

“El seu govern municipal continua vivint a esquenes de les problemàtiques diàries de la població”

“…tenim la sort de viure en una ciutat genial. Lleida té molta gent fantàstica, que fa grans coses. A la gent del Comú de Lleida ens agrada molt Lleida, malgrat vostès i les seues polítiques.”

Tombades gairebé totes les mesures que el Comú va presentar per millorar el menjador de les bressol

L’equip de govern ha rebutjat la gran majoria de les propostes que el Comú va presentar als nous plecs de condicions de la gestió dels menjadors de les Escoles Bressol Municipal per als dos propers cursos i que anaven encaminades a millorar la qualitat dels aliments, obtenir un millor servei i dotar-lo de la transparència que les famílies demanen.

PSC i Cs només van votar diferent en una proposta de les 21 del ple de l’estat de la ciutat

El pacte de govern PSC-Cs-PP es va fer més evident que mai en el ple de l’estat de la ciutat. El tàndem Ros-Ribes va coincidir en el 95% de les votacions.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest