Butlletí: Votar és un dret · Pressupostos en comú · Abaixem l’IBI un 5%

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

Defensem els nostres drets pacíficament davant els escorcolls i detencions: avui dijous, encartellada

Cridem a defensar els drets, la sobirania i les institucions catalanes de manera pacífica davant l’escàndol dels escorcolls i detencions que s’estan produint per motius polítics. Després que la Guardia Civil hagi entrat a les conselleries d’Economia, d’Afers Exteriors, Governació i Afers Socials i hagi detingut 13 persones, entre ells el secretari general d’Economia, Josep Maria Jové; el secretari general d’Hisenda, Lluís Salvadó, i el director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, ens trobem davant de la suspensió de facto de l’autonomia de Catalunya, amb l’aplicació encoberta de l’article 155 en la que el govern de Rajoy llença una ofensiva autoritària contra les llibertats i els drets civils de tots i totes.
Davant d’aquests atacs a l’autogovern de Catalunya és el moment de mobilitzar-nos com mai i per això cridem a participar de forma pacífica a totes les concentracions convocades per protestar contra la vulneració dels drets fonamentals i la sobirania de Catalunya. Avui dijous a les 19h hi ha una encartellada a la Plaça Paeria de Lleida, no hi falteu!

Fem els pressupostos en comú

Gràcies per participar en els teus pressupostos en comú. Simplement has d’omplir aquest qüestionari per dir-nos la teua. Et portarà menys de 5 minuts. Els Pressupostos en comú els fem amb aportacions de la ciutadania. Un exercici de democràcia radicalment participativa que pensem que és del tot necessari posar sobre la taula altres maneres de gestionar el diner públic, com recollim al nostre programa electoral.
El 18 d’octubre, en un plenari obert, debatrem les aportacions per tancar una proposta de pressupostos en comú. Serà una esmena a la totalitat als pressupostos que presentarà l’equip de govern, un exercici sense precedents que afrontem amb humilitat i coneixent les limitacions que tenim.

El Comú aposta per rebaixar l’IBI un 5% fent pagar més als grans propietaris

Apostem per una possibilitat legal de finançament que durant dècades s’ha ignorat a Lleida, fet que ha beneficiat només als grans propietaris i ha generat un ofec per al petit i mitjà empresari i per a la població en general.

Per què a Lleida paguem una pasta d’IBI? [Vídeo]

La Paeria té vivers municipals no declarats i incompleix la normativa de sanitat vegetal

El Comú de Lleida ha constatat que la Paeria pot estar incomplint la normativa de sanitat vegetal en els vivers municipals de Rufea i Copa d’or. Segons ha difós l’equip de govern els darrers dies, els vivers municipals produeixen més de 22.000 arbustos i arbres, en gran part als vivers que es van posar en funcionament al 2016 a Copa d’or i Rufea, uns vivers no declarats i que no estan donats d’alta. Per aquest motiu els esmentats vivers municipals no han estat sotmesos a les preceptives inspeccions dels Serveis Territorials d’Agricultura i, òbviament, no disposen del corresponent passaport fitosanitari. Un despropòsit que podria costar una sanció que haurem de costejar entre tots.

Viver municipal Copa Or (Imatge de Paeria)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest