“Cal aturar Torre Salses, perquè fer més de 40 botigues ofegaria al comerç de la ciutat i perquè no volem paradisos fiscals”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El Comú de Lleida considera que la publicitat del “Parc comercial” de Torre Salses evidencia que no respon a les característiques que s’havien anunciat, ja que hi té un pes fonamental la galeria amb més de 40 botigues, el que suposa la competència directa al Carrer Major i la resta de teixit comercial de Lleida. En conseqüència exigim finalitzar tots els convenis amb els promotors i paralitzar la construcció dels accessos al complex. La realitat d’aquest projecte difereix del que l’equip de govern ha explicat en els darrers 3 anys, on hem sentit parlar a Félix Larrosa al ple de “parc de mitjanes superfícies”.

Això representa una gran amenaça per al petit i mitjà comerç de la ciutat, especialment de l’Eix Comercial. S’evidencia que o bé l’alcalde Larrosa ha amagat durant anys el que és Torre Salses o bé no ha sabut en cap moment la veritat del que els promotors proposaven, una realitat que ara coneixem i que pot acabar amb l’actual model comercial. El Comú de Lleida exigeix la rescissió del conveni urbanístic amb els promotors de Torre Salses i la paralització del projecte amb totes les eines que l’ajuntament tingui al seu abast.

Vinculació d’Eurofund amb un entramat de societats amb seu en un paradís fiscal

En defensa del bé comú demanem que la Paeria no faci tractes amb Eurofund, que pot fer l’estocada al comerç lleidatà i que, a més, ho fa des del forat negre de la fiscalitat que representen els paradisos fiscals. A través d’aquests paradisos, desapareixen milers de milions d’euros que haurien de destinar-se a finançar polítiques socials i serveis públics necessaris per a la ciutadania, especialment per a les persones més vulnerables. També tenen altres impactes socials negatius: destrueixen ocupació, agreugen crisis econòmiques, etc. No és just que empreses que desvien beneficis a paradisos fiscals es puguin beneficiar de contractes públics.

Defensa del teixit comercial de Lleida

Des del Comú defensem el teixit comercial de Lleida a la vegada que apostem per modernitzar l’oferta de nous formats comercials. Tot ha de formar part d’una única estratègia comercial que potenciï l’eix comercial del Carrer Major com un referent que identifica Lleida en tota la seva àrea d’influència. Una estratègia comercial que defensi la preservació dels ecosistemes comercials de barri i l’impuls decidit dels mercats municipals. Una estratègia comercial que reconegui com és Lleida i preservi la seva identitat.

Imatge extreta de la presentació de Go shopping Lleida

Més info:

Aportem documents que demostren la vinculació d’Eurofund amb un entramat de societats amb seu en un paradís fiscal

Demanem l’informe jurídic que avali el conveni entre l’ajuntament i Torre Salses

Els Comuns denuncien la vinculació de l’empresa promotora de Torre Salses amb paradisos fiscals

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest