La Comissió de l’horta aprova la proposta del Comú per recuperar el riu Noguerola

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

La Comissió de l’horta ha aprovat avui la proposta del Comú per recuperar el riu Noguerola. Es crearà una comissió per la recuperació de l’equilibri mediambiental i la sostenibilitat del Noguerola amb l’objectiu de recuperar i arranjar el pas obert del riu que transcorre per l’horta i la ciutat de Lleida. Hi participaran representants polítics, la UdL i les entitats mediambientals que es considerin, per tal de plantejar solucions i recuperar el riu amb la major celeritat, tenint en compte els següents problemes:

  • La “degradació” del riu noguerola al seu pas per Lleida és una de les causes de la proliferació d’herbes, matolls, mosquits o mosca a l’Horta.
  • La contaminació, la falta de cabal i l’abandonament com a principals problemes. S’aplicaran mesures estructurals que plantegin solucions definitives.
  • El riu Noguerola continua abocant aigües contaminades després de gastar prop de 3 milions d’euros en la seva depuració. Les zones obertes que transiten per l’Horta són dos trams d’aproximadament 1 km. Actualment el riu per la seva zona oberta fa molta pudor i els seus veïns pateixen les conseqüències.

    Desembocadura del riu Noguerola

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest