Compartim propostes sobre polítiques d’habitatge amb el Col·legi d’Administradors de Finques i el de l’Advocacia

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Notícies and tagged , , , .

La cap de llista del comúdelleida, Laura Bergés, assisteix a la jornada organitzada pel Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i el Col·legi de l’Advocacia de Lleida per conéixer les propostes del comúdelleida en matèria d’habitatge.

Els representants del col·legis professionals i la cap de llsita del comúdelleida han coincidit en remarcar la importància de les polítiques per garantir el dret a l’habitatge, compatibilitzant-lo amb el dret a la propietat. “Aquest acte ajuda a poder trobar punts comuns i la col·laboració per treballar en l’àmbit de l’habitatge”, comentava la Laura Bergés.

El programa del comúdelleida planteja com una de les prioritats del seu programa l’increment del parc d’habitatge públic i d’habitatge de lloguer social, així com les mesures per potenciar la posada al mercat dels pisos buits.

Més habitatge de gestió pública

Laura Bergés ha recordat les mesures que va impulsar el comúdelleida des de la regidoria d’habitatge i que han quedat paralitzades en gran mesura des de l’expulsió del comú del govern. “Durant els dos anys de mandat que vam estar a la regidoria, es va donar un impuls a les polítiques d’habitatge, amb la compra d’habitatge públic i també mitjançant convenis amb entitats que disposaven d’habitatges per posar-los a la xarxa pública.”

La candidata explicava l’augment del nombre d’habitatges de gestió pública, amb un increment de 90 habitatges en els dos anys de govern: “Més que el que s’havia fet en els anteriors 8 anys de mandats socialistes, i més del que s’ha fet des de la nostra sortida del govern, quan només s’han incorporat 5 habitatges de lloguer públic”, ha explicat Laura Bergés. “Per al proper mandat s’hauria de recuperar aquest impuls i dotar-lo de més recursos per poder afegir una 300 habitatges a aquesta xarxa de gestió pública i arribar als 600 habitatges”.

Laura Bergés també s’ha referit a la reserva de sòl per habitatge social i especialment per a habitatge destinat al jovent en les noves promocions urbanístiques.

Moblitzar els pisos buits

En quant a les actuacions per promoure el lloguer dels habitatges buits, el comúdelleida planteja donar continuïtat a accions que es van posar en marxa com la promoció de la Xarxa de Mediació, que incentiva la posada al mercat de lloguer social d’habitages privats amb rebaixes de l’IBI i la garantia de l’ajuntament davant possibles impagaments o desperfectes.

En aquesta línia, ha remarcat la importància de comptar amb la complicitat del sector immobiliàri, i en particular dels Administradors de Finques i dels agents de la propietat, per donar a conéixer aquesta opció entre els propietaris que mantenen pisos buits davant les incerteses del mercat de lloguer.

També ha fet referència a la necessitat d’un treball coordinat entre les àrees de serveis socials i habitatge de l’ajuntament, i entre l’ajuntament i els col·legis professionals per fer front als casos de desnonament amb una resposta de l’adminsitració que ofereixi alternatives d’habitatge a les persones vulnerables.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest