Compromís per les polítiques d’inclusió social i atenció a la campanya agrària

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

Des del comú hem estat reclamant al govern que s’obrís a revisar el projecte de l’ECMU i per tant valorem positivament que finalment hagi negociat i hagi assumit un compromís que dona resposta a demandes veïnals, nostres, del PSC, del tercer sector i del sector agrícola. Lamentem la posició del grup socialista, que s’instal·la junt a PP i C’s per usar l’atenció a la pobresa en la seua estratègia partidista.

Valorem positivament que el govern hagi modificat el seu projecte inicial de l’ECMU i assumeixi un compromís que cedeix el solar per a la residència de gent gran de Pardinyes i separa l’allotjament destinat a campanya de la fruita, l’ECMU, de l’atenció al sensellarisme i la inclusió social. El govern es compromet a fer dos nous equipaments col·lectius per a atenció al sensellarisme, a més de l’increment del parc d’habitatge públic tant per a campanya de fruita com per a inclusió social, junt amb d’altres mesures relacionades amb allotjaments per temporers. Tot plegat permet també reduir el nombre de places a l’ECMU, que tindrà una capacitat de 70 persones, tot i que es pugui ampliar per cobrir els pics d’ocupació que puguin produir-se durant la campanya, garantint la dignitat de l’acolliment.

Ens sembla incomprensible que el partit socialista es desmarqui d’un compromís que van estar negociant i que inclou la major part de les seus propostes i de les reclamacions del barri, de les entitats del tercer sector i dels sindicats i organitzacions agràries, al mateix temps que tira endavant l’equipament per a temporers que fa anys que hauria d’existir, Ens sembla cínic pretendre aturar l’equipament que està en marxa, demanant-ne 4 després de 40 anys sense fer-ne cap.

Entenem que el PSC renuncia a construir una solució consensuada i de llarg termini per a problemes socials molt importants a la ciutat i que aposta per l’electoralisme populista. Ens sembla molt poc socialista, i molt impropi d’un partit que aspira a governar, recolzar-se en la por i la polèmica entorn els més vulnerables de la societat per desgastar al govern i intentar guanyar vots.

Destaquem el contrast de la política lleidatana respecte el que està passant al Parlament en relació a les polítiques per l’abordatge del sensellarisme. Mentre a Catalunya tots els partits, excepte VOX, han entès i s’han sumat a un consens amb les entitats que treballen en la inclusió social per definir una estratègia conjunta per combatre el sensellarisme, a Lleida, PSC, C’s i PP continuen alimentant una política de blocs que aprofita fins i tot l’atenció a la pobresa per les seues estratègies partidistes.

Més informació:

La Paeria construirà l’alberg a les sitges de Pardinyes i només tindrà 70 places per a temporers

La Paeria resituarà l’alberg per a temporers de Lleida a les sitges de Pardinyes; el solar finalment serà per a la residència

Ronda de reunions per valorar la proposa d’acord sobre polítiques d’atenció al sensellarisme i els temporers

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest