Comunicat del Comú davant la situació que s’ha viscut al centre cívic de la Mariola

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

Davant del conflicte que s’ha creat en les darreres hores, el Comú de Lleida, amb voluntat de cercar solucions, es posa a disposició de totes les parts per mediar entre els serveis socials i Mariola en Moviment i amb aquesta intenció ens adreçarem a ambdues parts.
Avui representants del Comú de Lleida faran arribar aquest oferiment a l’assemblea de Mariola en Moviment. Ens posem a disposició també de serveis socials i del regidor sr. Xavier Rodamilans, i amb ells demanarem una trobada tan aviat com els sigui possible. Entenem que les tensions són la conseqüència de la impotència que treballadors i usuaris senten a l’hora de fer front a uns problemes reals davant els quals els polítics no aporten solucions.
Creiem necessari seguir escoltant les dues parts per conèixer els seus arguments. Un cop els coneguem, treballarem per solucionar les causes del conflicte, perquè els problemes de la ciutat són problemes de tots els ciutadans i ciutadanes, i això inclou els treballadors i treballadores de l’ajuntament i els veïns i veïnes dels barris. No hi ha un conflicte entre funcionaris i veïns, hi ha un problema en la ciutat que requereix una solució per a la ciutat. I la solució ha de ser per a tothom.
Defensem treballadors i usuaris, i és per això que el Comú mai utilitzarà els treballadors de l’ajuntament per intentar imposar les seves raons. El debat ha de ser sobre les polítiques socials que es defensen i no pas sobre com els treballadors les intenten aplicar. Davant decisions polítiques irresponsables i erràtiques les víctimes són tant els treballadors com els usuaris.
Lluitem cada dia per acabar amb polítiques socials nefastes. Unes polítiques que generen cada cop més persones excloses. I més situacions on les treballadores i treballadors són víctimes de la desesperació que pot generar una vida indigna.
Considerem irresponsable la utilització política dels funcionaris que alguns partits estan intentant fer per criminalitzar moviments socials que reclamen els seus drets. Constatem com els que no volen trobar solucions sempre procuren enfrontar les víctimes en lloc d’assumir la responsabilitat de solucionar el problema.
Finalment, reiterem la nostra crítica al nou procediment en l’acompanyament a persones usuàries dels serveis socials, que ja vam expressar en un comunicat insistint que el Comú dóna suport a les treballadores i treballadors socials de la Paeria en el desenvolupament de la seua feina diària i que deplora qualsevol acció que posi en perill la seua integritat física i moral.
 
Podeu consultar el PROCEDIMENT MUNICIPAL DAVANT L’ACOMPANYAMENT A LES PERSONES USUÀRIES DELS SERVEIS SOCIALS EN LES ENTREVISTES PROFESSIONALS

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest