Comunicat del Comú de Lleida davant la imputació d’Ortega, Rigau i Mas

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

Malauradament, Artur Mas no és pas el primer imputat per practicar la democràcia a les places. Aquest cop ell és la víctima, però en casos com el Multireferèndum o Aturem el Parlament, entre tants altres, Mas va estar a l’altre costat, al costat dels que judicialitzen la vida política, erigint-se -a més- com a part acusadora. En els casos esmentats mai hauríem caigut en la fal·làcia d’apuntar la crítica cap a la persona de Mas sinó cap a les seues accions. Volem jutjar fets, no persones, i entenem que -també ara- ningú ha de ser jutjat per qui és sinó pel que fa.

Els Mossos d’Esquadra van aixecar acta a 161 taules de les 237 instal·lades durant el Multireferèndum

Els Mossos d’Esquadra van aixecar acta a 161 taules de les 237 instal·lades durant el Multireferèndum


Totes les acusacions són per haver posat urnes, i això mai hauria d’estar penat en democràcia, mai. L’Estat evidencia, altre cop, l’enorme dèficit democràtic dels seus poders legislatiu, executiu i judicial, amb l’esperpent de modificar per via d’urgència la llei del Tribunal Constitucional per dotar-se de competències sancionadores.
El poble és sobirà i el governant un servent del poble. Des del Comú apostem per una defensa a ultrança de la participació i per això exigim a Mas i a tots els governants que treure les urnes al carrer no sigui excepcional sinó habitual. Que es consulti a la ciutadania -per exemple- sobre el model sanitari que volem abans de privatitzar-lo. O sobre el model educatiu abans de llimar-ne els pressupostos i desvirtuar el concepte mateix d’educació pública.
El uns ara volen fer callar a Mas perquè va gosar treure les urnes. Mentre ell es defensa argumentant que vol escoltar una ciutadania davant la qual ha mantingut -fins ara- i en tants temes orelles sordes. A qui interessa aquest estat de les coses tant pròxim a la pantomima?
Més enllà dels fets exposats, des d’avui declararan tres persones com a responsables d’haver impulsat una votació. Tenen el nostre suport. Perquè l’assemblea del Comú defensa la participació i el dret de la ciutadania a decidir sobre qualsevol cosa, fins i tot si això comporta desobediència civil pacífica. El Comú de Lleida dona tot el suport als ciutadans Rigau, Ortega i Mas. Ens posem del seu costat i ho fem pensant en totes les víctimes de fets com Aturem el Parlament o el Multireferèndum. Perquè, ara i sempre, som radicalment contraris a la judicialització de la democràcia.
Aturem el Parlament (imatge de la Directa)

Aturem el Parlament (imatge de la Directa)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest