Comunicat del Comú de Lleida davant l’inici del judici de l’1-O

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , .

A les portes del primer dels judicis per les causes derivades de l’1 d’octubre des del Comú de Lleida seguim apostant pel diàleg i la mediació sense condicionants ni coaccions per cercar solucions, alhora que ens oposem contundentment a qualsevol via repressiva, de retallada de l’autogovern, de retallada de drets fonamentals i de l’ús de la violència. Considerem que aquest diàleg institucional ha d’anar acompanyat per un diàleg també des de baix, que impliqui la ciutadania, organitzacions socials i partits polítics. Tot plegat, creant espais transversals que convidin i interpel·lin les diferents visions de la societat.

Des del Comú de Lleida volem denunciar la doble anomalia amb la que s’inicia aquest judici: la situació d’injusta presó preventiva que estan patint des de fa més d’un any les persones acusades, i el trasllat als centres penitenciaris de Madrid dotze dies abans de l’inici de la vista oral, alhora que exigim les màximes garanties davant d’una cúpula judicial danyada i deslegitimada per l’herència dels governs del PP.

Donem suport a totes les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats i en contra de la repressió i de la judicialització de la política.

Seguirem treballant contra tota expressió de repressió, i seguirem denunciant el suport que donen a la repressió les formacions que governen a l’Ajuntament de Lleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest