Comunicat del Comú de Lleida després que s’hagi fet públic que Ros serà ambaixador a Andorra

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Després de 14 anys a l’alcaldia, Àngel Ros anuncia la seva dimissió prop del final d’un mandat que se li ha fet llarg. Sempre ha entès la seva carrera política com un projecte personal i l’abandona quan aquesta li ha deixat de ser útil i un cop ha deixat els temes que afectaven els seus interessos, i de la família, ben lligats. Com va passar amb el Siurana, que va marxar a mig mandat per ser conseller, deixant a Ros com a hereu, ara aquest fa el mateix i intenta deixar lligat el relleu a l’alcaldia per intentar mantenir el que ja saben que les urnes no mantindrien ara mateix.

Ara, el PSC té menys d’un any per intentar renovar la imatge del seu successor/a i d’un partit socialista que s’ha aguantat al poder cercant els suports en la dreta nacionalista de C’s i el PP. Pocs indicis tenim, però, que el successor o successora que agafi el relleu impulsi algun canvi en les polítiques de l’equip de govern. Unes polítiques que, amb Ros al capdavant, han deixat una Paeria superendeutada, una crisi social sense resoldre, uns serveis públics privatitzats, cars i amb carències, i un urbanisme al servei del totxo i les grans empreses.

En tot cas, esperarem a veure si és possible que el nou alcalde/sa tingui algun projecte propi per a la ciutat, que passi per recordar que el socialisme era un projecte d’esquerres. L’unanimitat de l’equip de govern fins a dia d’avui i el to de menyspreu que molts regidors/res han tingut cap a l’oposició progressista no ens permeten ser optimistes, però reiterem l’oferiment que ja vam fer a l’alcalde Ros d’explorar possibles alternatives per fer polítiques per al bé comú, des de la transparència i la participació.

En tot cas, des del Comúdelleida, com hem fet des del nostre naixement, seguirem cercant aliances per a que les properes eleccions portin el canvi a Lleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest