Considerem vital una major complicitat entre la Paeria i la Universitat de Lleida

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Comú de Lleida, Notícies, Promoció econòmica and tagged , , .

La candidata del comúdelleida a les eleccions municipals del 28M, Laura Bergés, s’ha reunit amb el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, per exposar-li algunes de les seves propostes electorals en matèria de promoció econòmica en l’àmbit de l’ocupació i la formació, posant el focus en la gent jove.

Posem el focus en el jovent, que és el col·lectiu amb unes xifres d’atur i precarietat laboral més altes“, explicava la candidata. Volem orientar les polítiques de promoció de l’ocupació aprofitant els actius de Lleida i del seu entorn.

Durant la reunió s’ha posat en valor l’aportació de la UdL, tant en la difusió del creixement com en la formació de treballadors i treballadores qualificats per al teixit productiu de la ciutat. “Cal entendre la Universitat no sols centrada a la ciutat sinó com una captació per a tota la comunitat territorial de Lleida“.

Laura Bergés ha destacat el repte d’atraure alumnat de tot el territori de Lleida perquè una part marxen a altres universitats de Catalunya. “L’Ajuntament ha de cobrir aquest repte i treballar amb xarxa amb la UdL i la resta del territori lleidatà“, explicava la candidata.

La nostra proposta per crear una complicitat entre l’Ajuntament i la UdL, ha sigut un dels eixos principals durant la reunió. Entre altres línies d’actuació hi hauria, ajudar a aconseguir recursos per cobrir necessitats com la millora dels espais de la Universitat.

Seguint amb aquesta línia, proposem promocionar les microcredencials, formacions de curta durada dirigides als sectors professionals. “Proposem una major complicitat entre l’Ajuntament i la UdL per valorar el jovent format i preparat, les eines i la vitalitat que aporten a la ciutat“.

Proposem també revisar l’oferta dels plans de formació i ocupació per reforçar l’acció en sectors emergents i propis del nostre territori. “Cal fer una contractació pública, des de l’Ajuntament, dividida en lots per donar més oportunitats a les PIMES i empreses joves

La candidata Laura Bergés i el rector Jaume Puy, durant la reunió.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest