Cs i PSC, contra l’elaboració d’un reglament municipal de la transparència

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El PSC i Cs s’han oposat en la comissió de la Transparència d’avui a la proposta del Comú perquè s’iniciï la redacció d’una Ordenança Municipal de la Transparència i accés a la Informació, i d’aquesta forma la Paeria seguirà incomplint la llei.  El regidor del Comú Carlos González proposava seguir un procés participatiu i obert a la ciutadania, les organitzacions de la societat civil, experts municipals i dels grups polítics municipals i treballar en base a l’Ordenança de Transparència de la ciutat de Madrid, una de les més avançades a l’estat. L’abstenció de PP i CIU ha fet que la proposta no prosperés.
Només ERC i la Crida estan per impulsar aquest marc necessari per millorar la transparència i l’accés a la informació, mentre que l’equip de govern i CIU tornen a evidenciar que donen l’esquena a aquestes millores, com la GAIP ja ha deixat clar en nombroses ocasions, en la darrera resolució, demanant fins i tot un procediment sancionador a la Paeria per amagar informació econòmica sobre el servei d’aigua.

Cs, predicar transparència sense practicar-la
El Comú de Lleida celebra que s’hagi aprovat unànimement la proposta de Ciutadans per fer públics els comptes dels grups municipals, alhora que expressem la nostra perplexitat perquè el grup taronja impulsi aquesta mesura quan no ha difós els seus comptes. La proposta arriba curiosament després que el Tribunal de Comptes trobés irregularitats en els de la formació taronja. Celebrarem que tots els grups municipals facin el que nosaltres ja fem des del primer dia a la Paeria.
També convidem a Ciutadans i la resta de formacions a que facin pública la declaració de béns de tots els regidors electes, tal com el Comú de Lleida fa des de 2015 com a mesura de transparència i en compliment del nostre codi ètic.
 
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest