Demanem a Consell Comarcal i Ensenyament que acompanyin les AMPA i deixin d’ofegar-les

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged , , .

El grup comarcal del Comú de Lleida ha demanat en la Junta de Portaveus d’avui del Consell Comarcal que acompanyi i ajudi les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) a afrontar l’enduriment de la legislació i l’ofegament burocràtic al que són sotmeses pel departament d’Ensenyament per evitar, per exemple, que es gestionin pel seu compte el servei de menjador.
Insistim en que cal obligar l’empresa concessionària del servei de menjador a complir totes les clàusules de qualitat del producte per les quals va guanyar la licitació del servei, recordant que, segons la informació que els vam fer arribar al desembre, només compleixen amb el 17% de les certificacions ecològiques, incomplint així la gran majoria de les certificacions de producció ecològica que van permetre l’empresa guanyar la licitació.
Impunitat amb Alesa, persecució a les AMPA
Veiem amb perplexitat com el Consell i la Generalitat permeten que Alesa incompleixi els plecs de licitació del servei de menjador i, paral·lelament, Ensenyament porta a Fiscalia de Lleida possibles irregularitats en la gestió de menjador de l’escola Pinyana per part de l’associació de mares i pares d’alumnes i ho fa públic abans que Fiscalia es pronunciï, fet que considerem greu, perquè podria lesionar la presumpció d’innocència, més encara quan hi ha una AMPA pel mig. Tot responsable públic té l’obligació de posar en coneixement de l’autoritat qualsevol indici d’irregularitat, i el Comú sempre s’ha mostrat partidari  de no assenyalar ningú amb filtracions interessades mentre l’autoritat competent no es pronunciï al respecte.
Ens preguntem si es vol castigar la lluita per l’educació pública que ha abanderat la comunitat educativa de Pinyana, des dels barracons del seu centre, en els darrers anys.
No és propi d’uns servents del poble perseguir les AMPA -que es basen en el treball voluntari de molta gent i que, a més, han de carregar amb gestionar conseqüències pròpies de la crisi- mentre es permet que grans empreses multinacionals incompleixin contractes. Per què Ensenyament no porta a Fiscalia l’incompliment del contracte de menjadors per part d’Alesa?
Les AMPA no necessiten més traves de les administracions, sinó que els cal un acompanyament per part de la Generalitat, el Consell i l’Ajuntament, per poder oferir el millor servei.

Escola Pinyana

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest