Demanem a Larrosa que defensi l’interès del conjunt de la ciutadania, aturi el POUM i eviti les conseqüències greus d’aprovar a corre-cuita un pla impugnat

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú  de Lleida demana a l’equip de govern que tingui en compte l’interès del conjunt de la ciutadania i es faci enrere en la seua voluntat d’aprovar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) aquest mandat. Cal aturar la tramitació d’un planejament urbanístic que que és del tripartit de dretes i dels grans inversors, de les grans constructores i les macro cadenes comercials i que està impugnat perquè està admesa a tràmit la demanda presentada pel Comú de Lleida contra l’aprovació inicial del POUM per nul·litat de procediment. I cal tornar a obrir el procés per fer el nou POUM amb la participació i el consens de tothom per acordar les necessitats, reptes i línies estratègiques de la ciutat.

En cas que l’alcalde Larrosa es mantingui en la voluntat d’aprovar el POUM de pressa i corrents abans de les municipals, com ha fet públic aquest dijous, exigim que es respectin els drets grups municipals. No disposem encara de cap documentació sobre aquesta suposada aprovació provisional per poder estudiar a fons i defensar els interessos de la ciutadania i el propi futur de Lleida davant els atacs de l’equip de govern.

El planejament urbanístic per als propers 15-20 anys és un tema cabdal per a Lleida i no ens poden imposar amb presses a finals de mandat un mal POUM que construeix més habitatge del que cal i obvia les necessitats d’habitatge públic, que fa desaparèixer parcs urbans i que suposa una regressió per a l’Horta. Un POUM que aprofundeix en un model de ciutat que llima el benestar de la gent, que no resol problemes de mobilitat i en crea de nous, que potencia centres comercials als afores i ensorra el petit i mitjà comerç i que, en definitiva, genera un creixement desordenat de la ciutat.

Enfront aquesta Lleida amb un futur gens engrescador, el Comú aposta per una Lleida de qualitat, que sigui un pol d’atracció per la implantació d’activitat econòmica. Volem una Lleida capital, verda, amplia, amable i volem posar les bases per convertir Lleida en una ciutat referent, on sigui atractiu viure i treballar, amb un conjunt de propostes que l’equip de govern va tombar gairebé en la seua integritat en l’aprovació inicial del POUM. Iniciatives que volen incidir en aspectes claus de l’ordenament urbà com la quantitat i qualitat del espais verds, l’augment i la redistribució de l’habitatge de protecció oficial, l’adquisició d’habitatge públic, l’ordenació de voreres i carrers, la mobilitat o l’ordenació de l’espai urbà a l’horta de Lleida.

Una aprovació provisional a menys de dos mesos de les eleccions municipals, amb un POUM unilateral impugnat judicialment, obligaria al Comú de Lleida, de forma conjunta amb un futur govern municipal contrari a les nefastes conseqüències que amaga el POUM, a declarar nul tot el procediment i començar de zero la tramitació de la revisió del Pla General de Lleida. En aquest punt volem deixar clar que si fos necessari no dubtaríem a declarar nul·la tota la tramitació del POUM per defensar el futur de Lleida.

Demanem sensatesa a l’equip de govern i als partits que li han donat suport fins ara, Ciutadans i PP, que tenen a les seues mans evitar una aprovació provisional que pot provocar un greu malbaratament econòmic per la ciutat.

Més info:

Fem propostes POUM per una Lleida capital, verda, àmplia i amable, on sigui atractiu viure i treballar

El Comúdelleida presenta 14 al·legacions al POUM

El contenciós, una oportunitat col·lectiva per aturar un POUM que especula i que no respon a l’interès comú

El Comú anuncia l’admissió a tràmit de la demanda judicial contra el POUM i recomana aturar el procediment d’aprovació per responsabilitat

La Generalitat admet que no està justificada la revisió anticipada del POUM que fa l’equip de govern

Xerrada a Serrallarga Aturem el POUM amb veïns horta 27 novembre 2018

Xerrada al Secà de Sant Pere Aturem el POUM 4 de desembre

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest