Demanem al PSC que defineixi una proposta concreta si realment vol plantejar una alternativa

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El comúdelleida considera positiu que el PSC s’obri a escenaris d’acord amb el comú i li demana que concreti el projecte polític i els suports amb què compta per a la seua proposta de govern alternatiu.

El comúdelleida ha valorat positivament que el PSC es plantegi un possible govern amb el Comú, i que hagi mostrat disposició a consensuar elements d’un model de ciutat i de gestió pública amb el grup que havia impugnat les seues polítiques. «En el seu darrer mandat el PSC va triar mirar a la dreta per sostenir el govern amb polítiques molt allunyades de les nostres. Que ara es plantegi un atansament ens sembla positiu», ha valorat la portaveu del comú Elena Ferre.

«Des del comú hem vingut defensant la necessitat de posar en valor la majoria de vots d’esquerres que hi va haver en les darreres eleccions i obrir escenaris de col·laboració entre socialistes i comuns en aquesta línia és positiu», ha afegit.

Falta una proposta concreta si es vol plantejar una alternativa realista

El comúdelleida valora que l’esquema de proposta que el PSC li ha fet arribar és fonamentalment una declaració d’intencions en la qual manquen concretar molts aspectes claus i imprescindibles. El comúdelleida espera que en els propers dies o hores rebrà les propostes detallades del PSC per a poder-les valorar. El grup ha estat molt clar senyalant quins han estat els temes prioritaris en la seua participació anterior al govern i segueixen sent prioritaris per la participació en qualsevol altra fórmula de govern. Li ha traslladat també al PSC que les propostes han de venir acompanyades d’un planificació de govern viable i d’un pressupost que faci factibles les polítiques ha de desenvolupar.

El PSC ha de dir fins on vol arribar per apropar projectes polítics que tenen punts molt allunyats

Sergi Talamonte, regidor del comúdelleida, li ha traslladat al grup socialista que «entenem que per plantejar opcions reals d’una alternativa de govern, el PSC ha de concretar quines polítiques vol desenvolupar temes en què hem mantingut posicions molt allunyades» i que ha resumit en:

  • Model de mobilitat: vol anar més enllà del que havia fet estant a govern, amb polítiques valentes de vianalització i pacificació del trànsit? Què proposa en relació al contracte d’autobusos que expira ara?
  • Polítiques d’inclusió i atenció social: està disposat a recolzar la necessària implantació d’equipaments d’acollida col·lectiva per a l’atenció de temporers i sensellarisme, aprofitant els diners disponibles per a fer un primer equipament a Pardinyes d’unes 60 places complementat amb un altre equipament en un un altre barri i dels pisos per a programes de housing first i per a temporers?
  • Model comercial: prendran mesures per aturar el projecte de gran centre comercial de Torre Salses amb la reversió del planejament urbanístic i la rescissió del conveni per la construcció del vial?
  • Política fiscal: aposta el PSC per uns impostos municipals que incloguin la penalització dels pisos buits, el manteniment i ampliació dels tipus diferencials d’IBI als alts valors cadastral no residencials, un sistema de penalització/bonificació per a la recollida Porta a Porta, totes les taxes a elèctriques i telecomunicacions i als immobles de l’Església?
  • Participació: comparteix el model de consells de zona i de dinamització comunitària, i la consideració dels diferents espais de participació com una peça clau de l’organització municipal que ha de figurar al reglament orgànic de la Paeria?
  • Pressupost: Quin és el pressupost per al 2022 que planteja el PSC per no deixar Lleida sense comptes? Quines propostes té per finançar totes les intencions de millora de serveis que planteja de forma genèrica en el seu document?
Qualsevol alternativa ha de garantir polítiques de canvi i estabilitat política

El comúdelleida ha vingut denunciant els incompliments de l’actual govern en l’impuls de polítiques valentes que afrontin els reptes socials, ecològics i de gestió pública que la ciutat té per davant. Però qualsevol alternativa que es plantegi ha de ser per millorar, no simplement per fer un canvi de cadires sense un programa clar i amb suports incoherents que no resolguin ni la inestabilitat política ni els reptes de la ciutat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest