Demanem informació de la resposta de la Paeria a Antifrau pel cas de les factures d’Urbanisme

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

Els grup municipal ha sol·licitat a la Comissió de la Transparència informació sobre la implementació de les accions acordades a la Paeria per millorar el control de la contractació menor i sobre l’estat de l’expedient obert per l’Oficina Antifrau de Catalunya en relació al cas Singular per les presumptes anomalies en la contractació amb aquesta empresa des de les regidories d’Urbanisme i Esports.

«Com venim dient des que va esclatar el cas al 2021, l’acumulació de contractes menors amb una empresa, que a més ha fet campanya pel partit que després li contracta els serveis, ens sembla una pràctica clientelar molt poc ètica, i volem saber si l’ajuntament està fent tot el que li correspon per evitar i per sancionar aquest tipus de pràctiques», ha explicat la regidora Elena Ferre.

Precisament, mentre va ser responsable de la regidoria de Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, conjuntament amb la regidora de Bon Govern, Jordina Freixenet, van elaborar un informe que evidenciava que des de la regidoria d’Urbanisme i des de la d’Esports s’havien acumulat en 12 mesos contractes menors amb una sola empresa fins a sumar més de 120.000 euros, la part més quantiosa dels quals (115.110,23€) corresponien a Urbanisme. L’empresa en qüestió, a més, havia participat explícitament en la campanya electoral del partit al que pertanyien els regidors implicats en aquesta acumulació de contractes: el regidor d’urbanisme Toni Postius, i Sergio González, llavors regidor d’Esports per JuntsxCat, que va ser apartat del seu càrrec arran d’aquest cas i que ara figura com candidat pel PP.

Preguntes sobre l’expedient d’Antifrau i les mesures de control de la contractació menor

El comúdelleida demana quina ha estat la resposta de l’Ajuntament a la sol·licitud d’informació que li va fer arribar l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per aclarir les presumptes anomalies en la contractació. Concretament, el comúdelleida vol conèixer l’informe dels serveis tècnics d’integritat i mesures antifrau de l’ajuntament i l’estat en què es troba l’expedient.

Per altra part, el comúdelleida sol·licita també informació sobre l’estat d’implementació de les diverses mesures de control econòmic i millora de la concurrència en la contractació menor que s’apuntaven en l’informe elaborat per Elena Ferre i Jordina Freixenet.

En aquesta línia es pregunta sobre la posada en marxa del registre voluntari d’empreses i del procediment d’homologació, dos mecanismes per millorar la igualtat d’oportunitats de les empreses per accedir a la contractació menor de la Paeria. També es demana informació sobre els mecanismes de control de les quantitats contractades amb cada empresa, per detectar millor possibles casos d’acumulació de contractes.

A més d’aquestes actuacions de l’àrea econòmica, l’informe elaborat per Elena Ferre i Jordina Freixenet també proposava l’elaboració d’un Codi Ètic per a personal electe i personal eventual i directiu, que es va aprovar ja al juny del 2021.

 

Informació anterior sobre el cas:

Exigim responsabilitats polítiques a Postius o que sigui cessat per l’alcalde

El Comú de Lleida demana que s’assumeixi la responsabilitat política davant la manca d’ètica pública i el clientelisme en contractacions d’Urbanisme i Esports

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest