Demanem informació exacta sobre els recursos i suports per als temporers a Lleida

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

 El comúdelleida en el marc de la Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social, ha fet una sèrie de demandes i propostes al govern municipal en relació a l’atenció a temporers.

Ens preocupa la situació dels temporers a Lleida, i per això demanem informació detallada sobre l’ocupació dels diferents recursos destinats a la seva acollida, com ara els pisos de l’EMAU, el pavelló de la Fira i Jericó,” ha declarat la regidora del comúdelleida, Laura Bergés. “Volem saber també si s’ha habilitat algun altre recurs addicional per a aquesta finalitat.”

Des del comúdelleida s’ha subratllat la importància de tenir dades precises sobre les persones que queden fora dels dispositius d’acollida oficials. “L’Ajuntament ha de tenir constància de quantes persones han hagut de ser ateses per entitats socials o si resten sense atenció, dormint al carrer o en infrahabitatges. És una situació que no podem permetre,” ha afirmat Bergés.

Pel que fa al suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, el grup municipal ha demanat informació específica sobre el personal contractat. “Volem saber quin dia s’han incorporat les persones contractades, quantes s’han contractat per fer aquests serveis a Lleida i quines tasques concretes realitzen“, afegia la regidora. A més, el comúdelleida ha destacat la necessitat de saber si fan suport exclusivament al pavelló de la Fira o si també actuen en altres parts de la ciutat per a la mediació, suport i acolliment de les persones que no accedeixen al pavelló.

La regidora del comúdelleida també ha sol·licitat una valoració global del regidor responsable sobre la marxa de la campanya d’acompanyament i acolliment de les persones temporeres. “Volem una avaluació sincera i detallada per entendre l’eficàcia de les mesures implementades i identificar àrees de millora. Cal garantir una acollida digna i adequada per a totes les persones que treballen en la nostra ciutat,” concloïa Bergés.

Per una altra banda, després de la tempesta del dissabte, el comúdelleida ha instat l’Ajuntament a estar alerta i atent a les necessitats que poden sorgir entre els temporers que sol·liciten assistència.

A causa dels efectes climàtics adversos de la tempesta, és probable que hi hagi temporers que no puguin treballar, la qual cosa podria incrementar les demandes en matèria d’allotjament i altres suports necessaris”, afegia la regidora Laura Bergés. Plantejant que l’Ajuntament pot ser ha d’avaluar si cal realitzar canvis en les polítiques d’atenció als temporers per assegurar que rebin l’assistència adequada en aquests moments de dificultat.

El comúdelleida continua reafirmant el seu compromís amb els drets de les persones temporeres i insisteix en la necessitat d’actuar amb determinació per assegurar unes condicions de vida dignes per a tots els temporers.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest