Demanem mesures per atendre l’arribada de temporers al maig

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal del comúdelleida ha posat de manifest la necessitat que el govern prevegi i planifiqui adequadament les necessitats derivades de l’arribada de persones temporeres al municipi ja al mes de maig, abans de la posada en funcionament del dispositiu de la Fira, que obrirà al juny.

Amb l’aproximació de la temporada de campanya de fruita i l’esperada arribada de persones que comencen a treballar en l’aclarida dels fruiters abans de la collita, el comúdelleida demana que l’ajuntament prengui mesures per evitar que al mes de maig es donin situacions d’increment de persones dormint al carrer.

«El pavelló de la Fira començarà a funcionar al juny, però sabem que és al maig quan comencen a arribar temporers i no coneixem cap pla d’acció del govern per atendre aquesta realitat», defensava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

En la mateixa línia, el comúdelleida ha demanat al govern si té informació sobre les condicions d’allotjament dels treballadors que venen amb contractes en origen, que han augmentat aquest any. «Si aquesta contractació no preveu ja l’allotjament dels temporers, esperem que l’Ajuntament actuï, tant per reclamar als empleadors que facilitin allotjament, com per millorar la coordinació amb els municipis de destí i per assumir, si s’escau, l’atenció que li correspongui a la paeria», afegia la regidora.

El comúdelleida ve demanant de fa temps una ampliació del dispositiu de temporers, per allargar-lo tant a l’inici de la campanya com al final, més enllà del 31 d’agost, atès que la temporada de la fruita no finalitza en aquesta data.

«Des de fa temps, hem insistit en la necessitat d’allargar el calendari del dispositiu d’atenció als temporers per tal de cobrir el període de collita de la poma i prevenir situacions de persones sense sostre dormint al carrer», reclamava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest