Cs, PSC i CIU, en contra de la proposta del Comú de retirar el material dels camins de l’horta que provoca punxades

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

En els treballs realitzats a la campanya de camins de l’Horta de Lleida del 2019, l’empresa concessionària de reparació de camins va utilitzar material reciclat que contenia ceràmiques, rajoles i fins i tot claus en la banda de rodadura, com a mínim en el camí Vell d’Albatàrrec i dos camins més de la zona de Copa d’Or. Els veïns de la zona han denunciat reiteradament que aquest material produeix talls i punxades als pneumàtics dels vehicles generant un gran perjudici econòmic i, fins i tot, situacions de perill. Hem constatat que l’empresa concessionària està actuant de manera insuficient i que, a instàncies del regidor de l’Horta Joan Queralt, únicament es limita a remoure el material i retirar els claus amb un electroimant, deixant als camins tot el material ceràmic, vitri i tallant.

És per això que el Comú ha presentat una proposta de resolució urgent a la Comissió de l’Horta on demana que l’Ajuntament de Lleida ordeni amb caràcter immediat a l’empresa concessionària la retirada completa de la banda de rodadura dels camins de l’horta, afectats per aquest tipus de material reciclat de mala qualitat. Cs, PSC i CIU, hi han votat en contra, mentre que ERC i el PP s’han abstingut.

També demanarà a l’Ajuntament que ordeni la reparació dels camins afectats amb material de gravera i que compleixi escrupolosament totes les normatives i qualitats per ser utilitzat com a banda de rodadura de camins públics, prestant especial atenció a que els materials escollits minimitzin la pols.

Per últim, el Comú també demanarà a l’Ajuntament de Lleida que vetlli pels drets del veïnat, estudiant si procedeix la imposició de mesures disciplinàries o sancions a l’empresa concessionària. Considerem que no es pot permetre aquesta manca de control davant negligències derivades de l’abaratiment de costos en els treballs que fan les concessionàries de servei municipal. De nou ens trobem amb passivitat de la Paeria davant les concessionàries que no ofereixen el servei que pertoca.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest