Demanem que la Paeria incorpori al Bo Cultural Jove l’oferta cultural municipal

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

La regidora del comúdelleida Elena Ferre ha reclamat també reforçar les polítiques juvenils en matèria de salut mental i habitatge, en el marc de l’aprovació del Pla Local de Joventut en la comissió informativa de les polítiques de gestió cultural, d’esports i de joventut.

Les polítiques de joventut han estat les protagonistes de la Comissió de les polítiques de gestió cultural, d’esports i de joventut, on s’ha aprovat el Pla Local de Joventut, qua arribarà així al Ple de desembre per a l’aprovació definitiva, i s’ha acceptat la proposta del comúdelleida per incorporar l’oferta cultural municipal al Bo Cultural Jove.

Bo Cultural Jove

«A Lleida hi ha una activitat cultural molt rica, tant per al jovent de la ciutat com de tota l’àrea d’influència i creiem que no s’està potenciant prou aquesta oferta cultural», ha valorat Elena Ferre. «I no ens sembla normal que els i les joves de Lleida ciutat i de la província no puguin fer ús del Bo Cultural de l’estat a la ciutat per manca d’adhesions al programa».

El comúdelleida ha reclamat que tota l’oferta cultural municipal o amb col·laboració municipal s’inclogui en el Bo Cultural i que la Paeria promogui l’adhesió a aquest bo de les entitats culturals privades de la ciutat.

Habitatge de lloguer assequible per a joves

La comissió ha debatut també el Pla Local de Joventut, que ha estat valorat positivament pel comúdelleida, tot i que, com ha explicat Elena Ferre «hi trobem a faltar propostes clares en quant a accés a l’habitatge, un dels obstacles principals a l’emancipació juvenil, així com en salut mental».

Per això, el grup municipal ha demanat recuperar una línia específica d’habitatge jove, com es feia abans, d’acord amb el que els propis tècnics de joventut havien apuntat. Els motius econòmics, en un context d’elevat atur juvenil i alta temporalitat en l’ocupació, dificulten l’accés a l’habitatge per part del jovent, per la qual cosa, el comúdelleida demana també una major coordinació de les àrees de Joventut, Ocupació i Habitatge de l’Ajuntament.

«Les fórmules que vam començar a impulsar d’habitatge cooperatiu, on els propis joves participen en la rehabilitació dels habitatges en el marc de programes ocupacionals, s’hauria de reforçar amb un treball transversal», ha explicat Elena Ferre.

Reforçar l’atenció a la salut mental del jovent

La regidora del comúdelleida també ha demanat un reforç del servei de psicologia que ja ofereix actualment Lleida Jove, però que s’ha mostrat insuficient per atendre la demanda creixent per part de la població jove. El propi Pla Local de Joventut assenyala l’increment dels problemes de salut mental entre el jovent, vinculats a la crisi sanitària, social i econòmica que han viscut en els darrers anys. El comúdelleida ja havia presentat una moció on es demanava el reforç de les polítiques de salut mental, amb especial atenció al jovent.

 

Tota la informació sobre polítiques de joventut de la Paeria aquí.

Informació sobre el Bo Cultural Jove, aquí.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest