Demanem transparència en la concessió dels menjadors escolars i que es permeti les AMPA seguir gestionant el servei

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal, Notícies and tagged , , .

El Comú de Lleida demana al Consell Comarcal del Segrià transparència en la gestió del servei de menjador i, davant el decret de menjadors que vol imposar Ensenyament, es mostra partidari de signar convenis de col·laboració que permetin a les AMPA que ho desitgin seguir gestionant de forma directa el servei de menjador escolar. Hem demanat que el Consell estudii aquesta possibilitat legal amb el marc legislatiu actual davant l’atzucac al qual la Generalitat està sotmetent a les AMPA, que s’estan organitzant per donar resposta a un decret que atempta contra els seus drets.

Exigim transparència i que es compleixi tot el que estableix el contracte amb Alessa

El Consell Comarcal porta aprovats diversos canvis del contracte de menjador que afavoreixen la concessionària i van contra l’interès comú, motiu pel qual hem presentat a la junta de Portaveus del Consell Comarcal 2 peticions d’informació:

  • Hem demanat còpia de la documentació econòmica que hauria d’informar sobre el benefici real de la companyia i que per contracte l’empresa ha d’aportar al consell Comarcal.
  • També em demanat còpia del informe jurídic que expliqui com es pot modificar el contracte actual per donar més benefici a l’empresa Alessa. Recordem que la presidenta es va comprometre a encarregar aquest informe al ple del passat mes d’agost.

Aquests canvis suposen un altre increment de preu als usuaris quan hauria de ser la concessionària qui assumeixi aquestes despeses. Valorem que va contra l’interès general aprovar una modificació de contracte per augmentar el benefici de l’empresa que dóna servei de menjador a tota la comarca, sense cap informe tècnic o jurídic que ho avali.

El president de la Comissió d’Ensenyament i Cultura del Consell Comarcal no explica en base a quin punt es modifica el contracte per donar beneficis extra a l’empresa per aportar monitors per cobrir les necessitats de diferents centres. S’han de cobrir les necessitats de monitoratge en les millors condicions i amb la formació adequada, però precisament aquesta és una obligació contractual de l’empresa. Creiem que el Consell Comarcal ha de vetllar per l’interès general i no per l’interès econòmic d’una empresa que ja té un important benefici per donar el servei de menjadors escolars.

També hem demanat un aclariment sobre les intencions del consell comarcal davant de la possibilitat de prorroga de l’actual contracte del servei de menjador amb Alessa, reiterant un cop més que caldria fer una nova licitació.

Més info:

El Consell Comarcal aprova novament un canvi del contracte de menjador que afavoreix la concessionària i va contra l’interès comú

El Consell Comarcal se salta el contracte i afavoreix Alessa quan incrementa el preu del servei de menjador

Ple Consell Comarcal 3 febrer 2017

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest