Denunciem la falta de tasques de desbrossat i la inacció als solars buits del Centre Històric

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Després de l’incendi d’aquesta nit en un solar del Centre Històric, el comúdelleida denuncia la negligència de l’ajuntament en garantir la neteja dels solars buits del barri, tot i els advertiments de veïnat i del propi grup municipal. El comú ha reclamat també més tasques de desbrossat de solars i camins a la resta de la ciutat.

«Al mes de maig ja vam reclamar que es fessin tasques de neteja al solar que ha cremant aquesta nit, pel risc d’incendi que suposava, i l’ajuntament no ha fet res», ha explicat el regidor Sergi Talamonte. El 19 de maig, el comúdelleida va presentar un prec a la comissió informativa d’urbanisme reclamant la intervenció d’ofici i immediata de l’ajuntament en els solars buits del Centre Històric, alertant del risc d’incendi que suposava l’acumulació de brossa. El prec del comúdelleida esmentava concretament el solar que ha cremat aquesta nit i un altre del carrer la Suda.

Amb anterioritat, en la reunió mantinguda amb l’alcalde i caps de la Guàrdia Urbana al març, el comúdelleida ja havia reclamat una actuació més decidida de l’ajuntament al Centre Històric per, entre d’altres temes, actuar als solars buits, independentment de la seua titularitat. «Alcaldia i Guàrdia Urbana van excusar-se en què eren solars privats, però l’ajuntament té eines per actuar en els solars buits encara que siguin de titularitat privada, per garantir les condicions de salubritat i seguretat que són d’interès general», ha afegit Sergi Talamonte.

Per tot plegat, des del comúdelleida es considera que l’ajuntament està sent negligent en la seua actuació al Centre Històric: «Fa mesos que les entitats veïnals i nosaltres mateixes estem advertint al govern del perill, d’incendi i de salubritat, que suposen aquests solars buits abandonats, i l’ajuntament no ha fet res». Per això, el comú reclama que l’alcalde convoqui ja el ple extraordinari que va comprometre per abordar les problemàtiques del barri.

Per la seua part, la regidora Elena Ferre, ha recordat que la setmana passada es va produir també un incendi en un solar buit a Balàfia, a més de l’incendi d’ahir a Ciutat Jardí. «Més enllà de les condicions adverses d’aquests dies i de la possible irresponsabilitat personal que hi pugui haver darrera d’alguns incendis, des de l’àrea d’urbanisme s’ha d’assegurar el desbrossat de camins i solars, ja sigui requerint-ho als propietaris com actuant directament en els terrenys propis de l’ajuntament», ha manifestat Elena Ferre. La regidora ha recordat les denuncies del veïnat del Secà de Sant Pere, que fa temps que es queixen de l’estat de camins i parcs del barri.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest