Denunciem la paràlisi del govern en matèria d’energia

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El comúdelleida denuncia que el govern no ha donat cap resposta a les propostes per a l’impuls de l’autoproducció d’energia renovable presentades pel grup municipal i lamenta la paràlisi en aquest àmbit.

«Malgrat la urgència de respondre als desafiaments globals en l’àmbit de l’energia, el govern no ens ha portat cap proposta per impulsar la producció distribuïda d’energia renovable i tampoc no ha donat resposta a les propostes que nosaltres sí que hem fet» exposava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

El comúdelleida recorda que al gener del 2003 ja es va aprovar, amb un ampli consens, una moció per al foment de la transició energètica que incloïa mesures com la modificació del Pla General per reforçar l’obligatorietat d’instal·lacions renovables a totes les teulades de noves edificacions, la licitació de teulades municipals per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l’estudi per a la implantació d’una instal·lació fotovoltaica a Serrallarga, o la constitució d’una societat mixta o pública com a Comunitat Energètica.

«També vam proposar realitzar un estudi per inventariar tots els terrenys no productius del municipi on es podrien instal·lar panells fotovoltaics, per garantir un desplegament ordenat d’aquest tipus d’instal·lacions sense afectar els espais destinats a la producció agrària», defensava la Laura Bergés.

Des del comúdelleida es lamenta que el retard en la implantació d’aquestes mesures està alentint la transició energètica i provocant conflictes a l’Horta per la pèrdua de terreny agrícola. «La societat mixta i l’inventari de terrenys, ens servirien per fer una planificació concertada entre agents privats, ciutadania i ajuntament dels espais més idonis per al desplegament de la producció d’energia renovable, en lloc de tenir el panorama actual d’expansió lenta i conflictiva de la producció a la zona periurbana de Lleida», denunciava la regidora del comúdelleida.

El comúdelleida continuarà treballant per posar la transició energètica al centre de la política municipal. El grup municipal insta el PSC a abandonar la seva postura immobilista i a prendre mesures concretes i urgents per afrontar els desafiaments energètics que ens afecten a tots.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest