Denunciem l’empitjorament de l’accés al padró a Lleida i reclamem agilitzar el procés

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El comúdelleida expressa la seva preocupació per la situació actual de l’empadronament a la ciutat de Lleida.

La regidora del comúdelleida, Laura Bergés destaca que malgrat que l’Ajuntament s’ha adherit al catàleg per garantir aquest dret fonamental, diverses entitats socials continuen denunciant que Lleida és una de les ciutats on la situació ha empitjorat.

El grup municipal destaca que segons la Xarxa d’Entitats pel Padró 2024, que ha analitzat la situació de l’empadronament a les 10 ciutats més poblades de Catalunya, Lleida es troba entre els municipis que no estan garantint aquest dret de manera adequada. Després de les eleccions municipals de 2023, s’ha observat un augment en el nombre de municipis que no empadronen de manera àgil a tothom que ho sol·licita.

Per aquesta raó, el comúdelleida, fa una crida urgent al Govern perquè agilitzi el procés d’empadronament. El grup municipal subratlla que la manca d’informació sobre la situació del padró, dificulta l’avaluació precisa de la situació i impedeix implementar solucions efectives per garantir el dret a l’empadronament a tota la ciutadania.

La realitat és que, malgrat l’adhesió al catàleg de bones pràctiques, les entitats socials continuen denunciant l’empitjorament de l’accés al padró i l’Ajuntament no ens està facilitant les dades necessàries per conèixer realment com ha afectat el canvi que va promoure en el protocol d’empadronament,” afirma Bergés. En aquest sentit, el grup municipal denuncia que des del març està esperant resposta a les peticions d’informació que ha fet sobre el funcionament del procés d’empadronament i que avui dia resten sense resposta.

El comúdelleida exigeix que el govern municipal prengui mesures immediates per agilitzar el procés d’empadronament i garantir aquest dret a tota la població. “L’accés al padró és un dret fonamental que no pot ser vulnerat, i és també una eina de bon govern que ens ha de facilitar una fotografia fidedigna de la realitat de la ciutat“, afegia la regidora. El comúdelleida pretén assegurar que aquest dret es respecti i es faciliti de manera àgil i eficient.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest