Denunciem les deficiències en la renovació d’equipaments d’Autobusos Lleida

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal alerta dels problemes en la incorporació del nou sistema de tiqueting i de la incongruència d’haver d’usar generadors de gasoil per recarregar els vehicles elèctrics.

«Les noves màquines de gestió dels bitllets del transport públic no estan encara en funcionament quan ja s’han començat a retirar les anteriors, de manera que s’ha de cobrar manualment, cosa que agreuja els problemes de puntualitat del servei, ja que s’ha de dedicar més temps a la validació de tiquets», explica la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

Per altra part, el comú denuncia que el govern no hagi endegat una nova licitació dels carregadors elèctrics previstos en el projecte subvencionat amb fons NextGen, «És surrealista que estiguem usant gasoil per carregar les bateries dels autobusos elèctrics, que es van adquirir precisament per reduir el consum de combustibles fòssils», valorava la regidora del comúdelleida

El 2020 es va fer una primera licitació per a la instal·lació de 5 punts de recàrrega dels autobusos elèctrics, que va quedar deserta després que s’exclogués del procés de licitació l’única empresa que s’hi va presentar, per estar afectada per les sancions de la UE a personalitats i organitzacions bielorusses.

El comúdelleida també reclama avenços en la construcció de les noves cotxeres. «En el contracte per a la privatització del servei d’autobús del 2002 s’establia un període de tres anys per construir una nova cotxera al polígon de Torreribera. Més de vint anys després, seguim esperant les noves cotxeres i el govern no ens ha informat de cap previsió al respecte».

Les deficiències en la gestió de la renovació d’equipaments i instal·lacions se sumen a la falta de mesures per millorar la prestació del servei. «Fa temps que estem reclamant mesures com el reforç de la línia 7, l’ampliació d’horaris de tarda en la línia del polígon, canvis en la regulació del trànsit per afavorir la circulació del bus, o l’ampliació dels pressupostos d’autobusos per poder reforçar el servei, entre d’altres accions que el govern no està entomant».

En aquest sentit, el comúdelleida ha sol·licitat al govern que reuneixi a tècnics de mobilitat, Guàrdia Urbana, empresa i treballadors del servei d’autobús per treballar en un pla de millores a curt termini, mentre s’elabora el nou pla de mobilitat i el nou model de servei d’autobús que l’ha d’acompanyar.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest