Denunciem que la Paeria tingui paralitzats els recursos disponibles per parc públic d’habitatge

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El comúdelleida reclama a l’equip de govern que desbloquegi els 1,2 milions d’euros que l’EMAU té dipositats en un compte bancari per destinar-los a l’adquisició o construcció d’habitatge públic, i que s’ampliï el pressupost del 2024 per a polítiques d’habitatge.

«Davant els greus problemes d’accés a l’habitatge que hi ha a la ciutat, no s’entén que l’ajuntament tingui aturats als bancs 1,2 milions d’euros des de finals del 2022 i que prevegi dipositar també en un compte bancari 2 milions més provinents de futures vendes», ha denunciat el representant del comúdelleida al Consell d’Administració de l’EMAU, Sergi Talamonte.

El pressupost de l’EMAU presentat ahir preveu la venda d’una finca per valor de 2,7 milions d’euros, dels quals 2 milions es dipositarien en un compte bancari, prop de 300.000 € es destinarien a pagaments pendents, i 480.000 € a polítiques d’habitatge.

Aquest repartiment és fruit d’un acord del pla de sanejament de 2020-2023, que establia que el 75% dels ingressos per vendes de patrimoni es destinarien a amortitzacions de crèdit, i el 25% restant a polítiques d’habitatge. Els crèdits de l’EMAU pendents de retorn, però, estaven vinculats a subvencions que es perdrien si es fa una amortització anticipada d’aquests, de manera que l’EMAU ha optat per retenir aquest 75% dels ingressos en un compte bancari.

«Reclamem que el govern prengui una decisió ja per poder destinar l’1,2 M€ disponibles més els 2 M€ previstos per al 2024 a l’ampliació del parc d’habitatge públic, perquè si volem reduir el sensellarisme, les ocupacions i les dificultats de tanta gent per accedir i mantenir un habitatge digne, cal augmentar el parc públic amb urgència», ha reclamat la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

Per altra part, el representant del comúdelleida al Consell de l’EMAU ha reclamat també que hi hagi una dotació pressupostària per a polítiques d’habitatge més enllà dels ingressos previstos per venda de solars. «En 2023 ja es va intentar vendre aquesta finca i no es va aconseguir, així que estem fiant tota la política d’habitatge a una venda incerta i que en cas de produir-se segurament no ens reportarà ingressos fins al 2025», advertia Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest