Des d’avui aportem tota la il·lusió, la capacitat de treball i la voluntat de ser garants que el canvi es produeixi

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

Estem contentes perquè hem aconseguit l’objectiu de partida, les condicions que havia determinat l’assemblea del Comúdelleida: un acord programàtic compartit, on hem inclòs la gran majoria de mesures que el Comúdelleida plantejava al programa electoral i que considerem prioritàries. Un acord on ens hem sabut dotar d’una organització que, juntament a la dotació necessària d’uns recursos adients, han de permetre, des d’avui, començar a treballar per fer real aquest canvi que la gent demana. Des del primer moment hem treballat per fer possible un govern del canvi entenent que així es van expressar la majoria de persones de Lleida a les urnes el passat 26 de maig. Aportem tota la il·lusió, la capacitat de treball i la voluntat de ser garants de que aquest canvi es produeixi. Des d’un govern on les esquerres hi tenim 9 regidors de 15.

Amb el Pacte de Sant Joan entomem l’oportunitat de canvi i ho fem amb il·lusió però també amb responsabilitat. El Comú no ha vingut a fer res més que treballar per millorar la vida de les persones que viuen en aquesta fantàstica ciutat. I en això estem.

Sumem el nostre canvi valent al canvi honest que propugna ERC, i al canvi emprenedor de JxCat. Un canvi honest suposa un canvi real en el model de ciutat, una aposta de transformació profunda, de la promoció de l’economia social, lluita contra el canvi climàtic, un govern radicalment democràtic i sense privilegis polítics.

Han estat dies molt intensos. Tot l’agraïment des d’aquí a tota la gent que ho ha fet possible, l’alcalde Miquel Pueyo i el seu equip, la gent de JxCat, l’Assemblea del Comú i en especial la comissió negociadora que s’hi ha deixat la pell per aconseguir el millor acord per la gent de Lleida, per tota la gent de Lleida. I gràcies també a les companyes de Podem i de Catalunya en Comú.

Estem contentes perquè hem aconseguit l’objectiu de partida: un acord programàtic compartit, on s’ha introduït el contingut essencial d’un programa que el Comú va bastir amb rigor. Valorem positivament haver configurat una nova organització que, juntament a uns recursos adients, han de permetre, des d’avui, començar a treballar per fer real aquest canvi que la gent demana.

Un govern transversal on liderarem parcel·les essencials per als drets socials, com són el dret a l’habitatge, la transició ecològica, la participació i la contractació municipal. Un govern on, banda dels drets socials, son prioritaris els barris i portar a terme una remodelació interna feta des de la transparència en el funcionament de la Paeria.

Des de la confiança i la voluntat de conformar un govern municipal estable per a tot el mandat, remarquem la necessitat dels mecanismes dels quals ens hem dotat per garantir que el que hem acordat es compleixi. L’Assemblea d’ahir va acordar tenir un paper actiu dins la comissió de seguiment de l’acord que n’analitzarà el seu compliment, ja durant la negociació de pressupostos, que han de visualitzar el compromís real d’un govern compartit. Des de la confiança en totes les formacions que hem signat aquest pacte d’entesa, però també des del rigor i des de la responsabilitat pel compliment dels acords. En cas que la comissió de seguiment determini que l’acord no es compleix, traslladarà a l’assemblea del Comúdelleida la decisió de si és pertinent, o no, sortir del govern.

Plantegem un govern cohesionat al voltant de reptes i receptes compartides que trenqui amb la polarització. Des de la defensa dels drets civils i des de la lluita contra la repressió, insistim en què no volem posar l’ajuntament en línies de blocs ni de bloquejos nacionalistes. Volem un govern de mà estesa per tothom, per tota la gent de Lleida però també per a tots els grups municipals. Més enllà de l’acord de govern aconseguit, plantegem un govern obert a pactes i acords amb totes les formacions polítiques amb qui es pugui construir grans consensos de ciutat.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest