El comptes de l’EMU confirmen que estem sanejant l’empresa per poder fer realitat polítiques d’habitatge

Posted on Posted in Ciutat per viure and tagged .

Tanquem el 2020 amb un augment de prop de 300.000€ en els beneficis, el millor resultat de l’empresa de tota la sèrie històrica des del 2008.

En un sol any hem aconseguit reduir l’endeutament en 1,7 M€.

I això malgrat que encara ens toca resoldre despropòsits com haver de pagar 100.000€ més per les obres de la Hípica per actuacions poc responsables del sr Felix Larrosa quan era alcalde.

En el darrer mandat, el PSC va posar l’EMU en situació de risc. Una actuació oposada al que està fent l’actual govern, que es mostra molt prudent en la gestió de l’empresa, assegurant la seva continuïtat i bona salut financera.

El Consell d’Administració de l’EMU ha donat compte d’aquest resultat que també inclou uns beneficis de l’explotació d’1.581.819,28 €. L’empresa ha mantingut la mateixa política que en exercicis anteriors de control exhaustiu de la despesa i la inversió i l’optimització màxima dels recursos existents.

El president de l’EMU, Sergi Talamonte, ha expressat la seva satisfacció per haver resolt la situació complexa que tenia l’empresa: “ara és completament solvent, està fora de qualsevol tipus de risc i ens trobem, a més, que l’auditor ens remarca que som massa prudents perquè valorem en menys el que realment valen les nostres existències, coses que normalment no es fa”. Talamonte ha asseverat que “el compte de resultats del 2020 és el millor en tota la sèrie històrica de l’EMU des del 2008”.

Refinançament del deute bancari

Cal destacar la millora del resultat financer de la companyia, que ha passat dels -1.518.753,49 € del 2019 als -693.703,56 € el 2020.

Aquesta disminució ha estat possible gràcies al refinançament del deute bancari existent que ha permès l’EMU reduir la càrrega financera i obtenir un estalvi financer mitjançant la reducció del tipus d’interès i l’ampliació del venciment del finançament.

Venda d’una parcel·la del SUR13

Durant l’exercici del 2020, s’ha venut la parcel·la 1 de SUR13 per un import de 892.500 euros que ha ajudat a compensar la reducció d’ingressos per prestacions de serveis de l’Ajuntament de Lleida, que venien de projectes com els Plans de Barris.

Una part important de la venda de la parcel·la es destinarà a l’amortització de deute bancari i la resta a política d’habitatge.

El Consell d’Administració ha aprovat el projecte modificat de les obres d’adequació, pavimentació i serveis de la parcel·la de l’antiga hípica al camí de Granyena.

Política social d’habitatge

L’Empresa Municipal d’Urbanisme vol continuar amb la seva tasca social en relació a les polítiques d’habitatges en temps de greus dificultats com els actuals. En aquest sentit, per tal de pal·liar els efectes produïts per la crisi i la pandèmia, continua adaptant els lloguers dels habitatges a la situació econòmica de les famílies vulnerables baixant la quota de lloguer als inquilins que tinguin ingressos mínims de subsistència.

D’altra banda, l’EMU ha reduït en 1,7 M€ el seu endeutament total. Ha passat d’un endeutament amb entitats de crèdit de 49,3 M€ el 2019 a 47,6 M€ el 2020.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest